Varför resa till Indien?

Det finns många skäl till varför man ska resa till Indien. Landet är känt för sin rika kultur, dess historia och dess mångfald av olika etniska grupper, vilket gör det till ett fascinerande resmål för besökare från hela världen. Här är några av de främsta anledningarna till att resa till Indien:

 1. Rika kulturarv: Indien är ett land med en lång och rik historia, och det finns många spännande platser att besöka för den som är intresserad av kulturarv. Landet har en mängd olika monument, tempel, palats och andra historiska byggnader att upptäcka, inklusive Taj Mahal i Agra, som är en av världens mest berömda byggnader och ett viktigt symbol för kärlek.
 2. Mångfald: Indien är ett land med stor mångfald, både när det gäller kultur, etniska grupper och språk. Landet har över 1.300 olika språk och dialekter, och det finns många olika etniska grupper med sina egna seder och traditioner. Detta gör att Indien är ett utmärkt resmål för den som är intresserad av att lära sig mer om olika kulturer och människor.
 3. Mat: Indien är också känt för sin rika och varierade matkultur, som är en blandning av olika influenser från olika delar av landet. Här finns allt från kryddstarka curryrätter till söta desserter, och det finns många olika rätter att prova. Om du reser till Indien är det ett måste att prova på lokal mat, så som tandoori-kryddad kyckling, naan-bröd och lassiparfymerad glass.
 4. Natur: Indien har också mycket att erbjuda när det gäller naturupplevelser. Landet har en mängd olika landskap, från bergiga regioner i norr till kustregioner i syd. Här finns också en mängd olika djur- och växtarter, och det finns många nationalparker och naturreservat att utforska. Ett populärt resmål för naturälskare är Tigerreservatet Ranthambore i delstaten Rajasthan, där man kan se den indiska tigern

Intressanta fakta om indiska resmål

 1. Indien är det sjunde största landet i världen vad gäller yta och det tredje största vad gäller befolkning.
 2. Indien är känt för sin rika historia och kultur, med många viktiga sevärdheter och arkeologiska platser.
 3. Landet har en stor biodiversitet och har många nationalparker och vildreservat, inklusive den världsberömda Sundarbans mangrove skogen.
 4. Indien är hem för många olika religioner, inklusive hinduism, buddhism, jainism, sikhism och islam, vilket gör landet till en plats med en unik kultur och tro.
 5. Landet är känt för sin rika konst och litteratur, inklusive den klassiska poesin och dikten i sanskrit.
 6. Indien har en rik kultur och tradition när det gäller mat, med många olika regionala kök och smaker.
 7. Landet har många viktiga historiska platser, inklusive den berömda Taj Mahal, som är en av världens sju underverk.
 8. Indien har många viktiga handelscentrum, inklusive Mumbai, som är en av världens mest välrenommerade finansiella städer.
 9. Landet har en rik tradition när det gäller teater och dans, inklusive den berömda kathakali-dansen.
 10. Indien har många olika klimatzoner, med allt från tropiska regnskogar till högberg och snötäckta bergstoppar. Det finns också många olika platser att besöka, inklusive de kristallklara stränderna i Goa, de vackra backwaters i Kerala och de höga Himalayabergens skidorter.

Vad kan man göra i Östra Indien?

Östra Indien är en vacker och spännande region som har mycket att erbjuda för resenärer. Här är en guide till några av de mest populära destinationerna i östra Indien:

 1. Kolkata (Calcutta) – Kolkata är huvudstaden i delstaten West Bengal och den är känd för sin livliga kultur och historia. Du kan besöka Victoria Memorial, ett viktorianskt palats som nu fungerar som museum, och Howrah Bridge, en av Indiens mest ikoniska broar. Du kan också gå på en matpromenad och prova på den lokala street fooden, som tandoori kyckling och chaat.
 2. Darjeeling – Darjeeling är en vacker hill station i West Bengal och det är känt för sin fantastiska utsikt över Himalaya. Du kan åka på en tågresa på Darjeeling Himalayan Railway, som kallas “Toy Train”, och besöka den berömda Darjeeling Tea Estate. Du kan också vandra i området och njuta av den vackra naturen.
 3. Varanasi – Varanasi är en av de äldsta städerna i världen och den är känd för sin spirituella atmosfär. Du kan besöka ghatsen längs Gangesfloden, där människor badar och ger offer till gudarna, och du kan besöka Sarnath, där Buddha predikade sin första lära. Du kan också se på en aarti-ceremoni, en hinduisk gudstjänst, vid ghatsen på kvällen.
 4. Odisha – Odisha är en delstat i östra Indien och den är känd för sin unika kultur och historia. Du kan besöka den berömda staden Bhubaneswar, som har många hinduiska templen och arkeologiska platser. Du kan också besöka Konark Sun Temple, ett viktigt hinduiskt tempel som är känt för sin arkitektur och skulpturer.
 5. Nagaland – Nagaland är en delstat i norra Indien och den är känd för sina unika kulturella traditioner. Du kan besöka Dimapur, den största staden i Nagaland, och se på den lokala marknaden och prova på den lokala maten. Du kan också besöka Kohima, huvudstaden i Nagaland, och se på de traditionella danserna och musiken som spelas där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *