Stater & Regioner i Indien → FÖRKLARAT

Indien

Stater & Regioner

Indien är ett fantastiskt land med en mängd olika regioner som alla har sina egna unika kulturer, traditioner och landskap. Det finns många olika sätt att dela in landet på, men en vanlig indelning är att skilja mellan fyra huvudregioner: norra, östra, västra och södra Indien.

Norra Indien är känt för sin historia och arkitektur, med många viktiga historiska platser som Taj Mahal och Qutub Minar. Det är också hem för Himalaya, världens högsta bergskedja, och har en mängd olika landskap, från täta skogar till öknar och berg.

Östra Indien är känt för sin förtrollande natur, med regnskogar, kullar och floder. Det är också hem för många viktiga kulturella platser som Konark Sun Temple och Jagannath Temple.

Västra Indien är känt för sin rika historia och kultur, med städer som Mumbai och Ahmedabad som är kända för sina viktiga historiska platser och monument. Det är också hem för en mängd olika landskap, från täta skogar till kustnära områden.

Södra Indien är känt för sin rika kultur och historia, med städer som Chennai och Bangalore som är kända för sina viktiga konstmuseer och historiska platser. Det är också hem för en mängd olika landskap, från kullar till tropiska skogar.

Oavsett var du befinner dig i Indien så kommer du garanterat att hitta en unik och fascinerande region att utforska. Varje del av landet har sin egen charm och skönhet, så det är bara att välja din favoritregion och börja upptäcka allt det fantastiska som Indien har att erbjuda.

Vilka stater har Indien?

Indien har 28 stater och 9 unionsterritorier. Staterna är: Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chhattisgarh, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu och Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Telangana, Tripura, Uttarakhand och Uttar Pradesh. Unionsterritorierna är: Andaman och Nicobaröarna, Chandigarh, Dadra och Nagar Haveli, Daman och Diu, Lakshadweep, National Capital Territory of Delhi, Puducherry, och Ladakh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *