Mumbai, Indien → En KOMPLETT reseguide (2022)

Mumbai, som tidigare kallades Bombay, är Indiens största stad och en av världens mest spännande och livliga metropoler. Staden ligger vid Indiska oceanen och är en viktig hamn och affärscentrum. Mumbai är känt för sin djungel av höghus, sin myllrande trafik och sina livliga gator. Här finns också en mängd historiska sevärdheter, vackra stränder och spännande kultur att uppleva.

När man besöker Mumbai är det viktigt att tänka på att staden är väldigt folktät och kan vara ganska kaosartad. Det är därför en god idé att ha en plan för vad man vill se och göra innan man reser hit. Det finns också en del saker att tänka på när man reser i staden, som t.ex. hur man hanterar trafiken och hur man undviker olyckor och bedrägerier.

För att göra det enklare att planera din resa till Mumbai har jag sammanställt en reseguide med information om vad du kan se och göra i staden, var du kan bo, hur du kan ta dig runt och mycket annat. Läs vidare för att få tips och råd om hur du kan få ut det mesta av din resa till Mumbai.

Vad kan man se och göra i Mumbai?

Mumbai har en mängd sevärdheter och aktiviteter att erbjuda, oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur eller shopping. Här är några av de mest populära sakerna att göra i Mumbai:

 1. Besök Gateway of India och Taj Mahal Palace Hotel. Gateway of India är en imponerande triumfbåge som byggdes 1911 för att fira besöket av kung George V och drottning Mary. Bågen ligger vid Indiska oceanen och är ett av Mumbais mest ikoniska landmärken. Nära Gateway of India ligger Taj Mahal Palace Hotel, ett luxuöst hotell med en imponerande arkitektur och en stjärnspäckad gästlista.
 2. Gå på Elephanta Island. Elephanta Island är en liten ö i Mumbai-hamnen som är känd för sina underjordiska grottor med häpnadsväckande hinduiska och buddhistiska skulpturer. Ön nås med båt från Gateway of India och det är en spännande och vacker resa. På ön finns också flera vandringsleder och utsiktsplatser där man kan njuta av den vackra naturen och havet.
 3. Shopping på Crawford Market och Chor Bazaar. Crawford Market är en av Mumbais mest populära marknader och här kan man hitta allt från frukt och grönsaker till kläder och inredningsprylar. Marknaden är känd för sin färgstarka atmosfär och sina låga priser. Nära Crawford Market ligger Chor Bazaar, en stor second hand-marknad där man kan hitta allt från antikviteter till kuriosa.
 4. Ta en spårvagnsresa genom staden. Mumbai har Indiens enda fortfarande verksamma spårvagnssystem och det är en unik upplevelse att åka med spårvagnen genom staden. Spårvagnarna kör i enkelspår och är ofta trånga och myllrande, men det är en bra och billig sätt att se staden på och få en känsla för dess liv och rörelse.
 5. Besök Prince of Wales Museum och Chhatrapati Shivaji Terminus. Prince of Wales Museum är ett stort och imponerande museum som har en samling av historiska föremål och konst från Indien och övriga Asien. Museet ligger i en vacker byggnad med en intressant arkitektur och erbjuder guidade turer.
 6. Gå på en guidad tur genom Dharavi, världens största slum. Dharavi är en av Mumbais mest berömda slumområden och det kan vara en intressant upplevelse att få se hur människor lever och verkar i dessa områden. Det finns flera företag som erbjuder guidade turer genom Dharavi där man kan se hur människor tillverkar och säljer saker som t.ex. keramik och lädervaror. Turerna är en bra möjlighet att få en inblick i livet i slummen och att stödja lokala företag.
 7. Upplev livemusik och dans på klubbar och barer i Colaba och Bandra. Colaba och Bandra är två stadsdelar i Mumbai som är kända för sin livliga nattliv. Här finns ett stort utbud av barer, klubbar och restauranger där man kan uppleva livemusik och dans. Det finns också flera konserthallar och teatrar där man kan se olika former av underhållning, från Bollywood-filmer till klassisk musik och teater.
 8. Ta en promenad längs Juhu Beach och Marine Drive. Mumbai har flera vackra stränder och en av de mest populära är Juhu Beach. Stranden ligger i västra Mumbai och är en av de mest livliga och myllrande platserna i staden. Här kan man se människor bada, spela fotboll och njuta av solen. Nära Juhu Beach ligger Marine Drive, en promenadväg som sträcker sig längs Indiska oceanen och där man kan njuta av utsikten över havet och staden.
 9. Besök Haji Ali Mosque och Banganga Tank. Haji Ali Mosque är en imponerande moské som ligger på en liten ö i Mumbai-hamnen. Moskén är känd för sin vackra arkitektur och är en viktig pilgrimsmål för muslimer. Nära moskén ligger Banganga Tank, en konstgjord sjö med vackra tempel och helgedomar. Detta är en lugn och fredlig plats som är värd att besöka.
 10. Upplev det indiska filmindustrin i Film City. Mumbai är hemvist för det indiska filmindustrin, Bollywood, och det finns många platser i staden där man kan få en inblick i hur filmerna görs.

Historian om Mumbai

Mumbai, tidigare känt som Bombay, är Indiens huvudstad och största stad. Staden grundades på 1600-talet av britterna och har sedan dess vuxit till en av världens största metropoler.

Under tidigt 1800-tal började staden att utvecklas som en industristad, med textilindustrin som den största näringen. Detta ledde till en stor befolkningstillväxt, och staden blev snabbt en av Indiens viktigaste hamnar.

Under 1900-talet fortsatte Mumbais utveckling som en viktig industristad, och staden blev också känd för sin blomstrande filmindustri, Bollywood. På 1960-talet blev Mumbai också en centrum för Indiens finansiella och kommersiella sektor, och staden har sedan dess vuxit ytterligare och blivit en av världens mest livliga och dynamiska städer.

Idag är Mumbai en stad med en rik historia och kultur, med många sevärdheter att utforska, inklusive Chhatrapati Shivaji Terminus, Gateway of India och Dr. Bhau Daji Lad Mumbai City Museum. Staden är också hem till en blomstrande café- och nattlivsscen, med många fantastiska restauranger, barer och nattklubbar att välja mellan. Så oavsett om du är intresserad av historia, konst, shopping eller bara vill uppleva den indiska livsstilen, är Mumbai en stad som garanterat kommer att ge dig en minnesvärd resa.

Vilka hotell är bra att bo på i Mumbai?

 1. Taj Mahal Palace Hotel. Taj Mahal Palace är ett av Mumbais mest kända och luxuösa hotell. Det ligger i en imponerande byggnad vid Gateway of India och erbjuder eleganta rum och suiter med utsikt över hamnen och staden. Hotellet har också flera restauranger, barer och spa-anläggningar.
 2. The Oberoi Mumbai. The Oberoi Mumbai är ett välrenommerat femstjärnigt hotell med en central belägenhet i staden. Hotellet har eleganta rum och suiter med utsikt över hamnen och erbjuder också flera restauranger, barer och en spa-anläggning.
 3. The Trident, Nariman Point. The Trident är ett modern och lyxigt hotell i Nariman Point, en affärsdistrikt i Mumbai. Hotellet erbjuder eleganta rum och suiter med utsikt över havet och har också flera restauranger, barer och en spa-anläggning.
 4. The Leela Mumbai. The Leela Mumbai är ett vackert femstjärnigt hotell som ligger i Andheri, en stadsdel i norra Mumbai. Hotellet erbjuder eleganta rum och suiter med utsikt över staden och har också flera restauranger, barer och en spa-anläggning.
 5. The Lalit Mumbai. The Lalit Mumbai är ett välrenommerat fyrstjärnigt hotell som ligger i den centrala stadsdelen Mumbai Central. Hotellet erbjuder rymliga rum och suiter med modern design och har också flera restauranger, barer och en spa-anläggning.

5 saker att undvika när man reser till Mumbai

När man reser till Mumbai är det viktigt att tänka på att staden kan vara ganska kaosartad och att det finns en del saker man bör vara försiktig med. Här är några tips om vad man ska undvika i Mumbai:

 1. Att gå ensam på mörka och öde platser. Mumbai är en stor stad med en hög befolkningstäthet och det kan finnas områden där det är farligt att gå ensam, särskilt på kvällar och nätter. Det är därför en bra idé att resa i grupp och att undvika att gå på mörka och öde platser.
 2. Att berätta för främlingar vad man har för sig. Mumbai har en stor befolkning och det är vanligt att människor frågar om saker och ting. Det är dock en bra idé att vara försiktig med att berätta för främlingar vad man har för sig och vart man ska, särskilt om man reser ensam.
 3. Att åka med olagliga taxibilar. I Mumbai finns det många olagliga taxibilar som kör runt utan licens och som kan vara farliga att åka med. Det är därför viktigt att bara åka med officiella taxibilar som har en gult skilt på taket.
 4. Att acceptera mat eller dryck från främlingar. Det är vanligt att människor i Mumbai erbjuder mat och dryck till besökare, men det är en bra idé att vara försiktig med att acceptera sådana erbjudanden. Mat och dryck kan vara förgiftad eller föråldrad och kan orsaka magsjuka och andra problem.
 5. Att bli utsatt för bedrägerier och osanningar. I Mumbai finns det många människor som försöker lura turister genom att sälja dåliga produkter eller att ta betalt för saker som inte är värda pengarna. Det är därför viktigt att vara försiktig och att inte låta sig luras.

10 viktiga tips på resan till Mumbai

 1. Boka ett hotell i förväg. Mumbai är en stor och myllrande stad och det kan vara svårt att hitta ett bra hotell på plats. Det är därför en bra idé att boka ett hotell i förväg så att man har en säker och bekväm plats att bo på under resan.
 2. Var försiktig med mat och dryck. Mumbai har en rik och varierad matkultur, men det är viktigt att vara försiktig med vad man äter och dricker. Mat och dryck kan vara föråldrad eller förgiftad och kan orsaka magsjuka och andra problem. Det är därför en bra idé att äta på etablerade restauranger och att undvika att acceptera mat eller dryck från främlingar.
 3. Använd officiella taxibilar. Mumbai har en myllrande trafik och det är lätt att bli förvirrad och lurad.
 4. Ta hjälp av en guide eller en lokal vän. Mumbai kan vara en svår stad att navigera i och det kan vara en bra idé att ta hjälp av en guide eller en lokal vän som kan visa en runt och ge råd om vad man ska se och göra. Det finns också många turistbyråer och reseföretag som erbjuder guidade turer och aktiviteter i staden.
 5. Var försiktig med pengar och värdesaker. Mumbai är en stor stad med en hög befolkningstäthet och det finns en risk för stölder och bedrägerier. Det är därför viktigt att vara försiktig med pengar och värdesaker och att inte visa upp stora mängder pengar i offentliga platser.
 6. Var beredd på klimatet. Mumbai har ett tropiskt klimat med varma och fuktiga somrar och regniga vintrar. Det är därför viktigt att packa lämpliga kläder och att vara beredd på att det kan bli varmt och fuktigt under resan.
 7. Var respektfull mot lokal kultur och tradition. Mumbai är en stad med en rik och mångsidig kultur och det är viktigt att vara respektfull mot lokal tradition och seder. Det är också en bra idé att informera sig om hur man ska bete sig i olika situationer och att undvika att göra något som kan uppfattas som kränkande eller respektlöst.
 8. Var försiktig med att gå ensam på mörka och öde platser. Mumbai är en stor stad med en hög befolkningstäthet och det kan finnas områden där det är farligt att gå ensam, särskilt på kvällar och nätter. Det är därför en bra idé att resa i grupp och att undvika att gå på mörka och öde platser.
 9. Var försiktig med att acceptera mat eller dryck från främlingar. Det är vanligt att människor i Mumbai erbjuder mat och dryck till besökare, men det är en bra idé att vara försiktig med att acceptera sådana erbjudanden. Mat och dryck kan vara förgiftad eller föråldrad och kan orsaka magsjuka.
 10. Var försiktig med bedrägerier och osanningar. I Mumbai finns det många människor som försöker lura turister genom att sälja dåliga produkter eller att ta betalt för saker som inte är värda pengarna. Det är därför viktigt att vara försiktig och att inte låta sig luras. Det kan också vara en bra idé att informera sig om vanliga bedrägerier och osanningar innan man reser till staden.

Matguiden i Mumbai

Mumbai är en stor och myllrande stad med en rik och varierad matkultur. Staden har många olika matställen och rätter att välja mellan, och det finns något för alla smaker och plånböcker. Här är en guide till mat i Mumbai:

 1. Gatukök. Mumbai har många gatukök där man kan äta god och prisvärd mat. Gatukök säljer allt från enkla snacks som Vada Pav (en potatisboll i ett bröd) till mer tillagade rätter som Pav Bhaji (smörstekta grönsaker med bröd). Gatukök är ett bra ställe att äta på om man vill prova på den lokala matkulturen.
 2. Fast food-kedjor. Mumbai har också många fast food-kedjor som McDonald’s, KFC och Subway, där man kan äta västerländsk mat till rimliga priser. Fast food-kedjor är ett bra ställe att äta på om man är hungrig och behöver något snabbt och billigt.
 3. Indiska restauranger. Mumbai har också många bra indiska restauranger där man kan äta autentiska rätter från olika delar av Indien. Indiska restauranger har oftast en bred meny med rätter från hela landet, och det finns också specialiserade restauranger som serverar kebab, sushi och andra internationella rätter.
 4. Lyxhotell. Mumbai har också många lyxhotell med välrenommerade restauranger som serverar högkvalitativ mat. Lyxhotellen har oftast en bred meny med rätter från hela världen och erbjuder också specialiserade restauranger som serverar kebab, sushi och andra internationella rätter. Lyxhotell är ett bra ställe att äta på om man vill unna sig något speciellt.
 5. Marknader. Mumbai har också många marknader där man kan äta god mat till låga priser. Marknaderna säljer allt från enkla snacks som Pani Puri (små bröd fyllda med olika sorters fyllningar) till mer tillagade rätter som Kebab (kryddstekt kött) och Biryani (risrätt med kött eller fisk). Marknader är ett bra ställe att äta på om man vill prova på olika sorters mat och få en inblick i den lokala matkulturen.

Vad ska man akta sig för att äta i Mumbai?

Det finns vissa saker man bör akta sig för när man äter i Mumbai. Här är några tips:

 1. Undvik att äta gatukök och marknadsmat om du har en känslig mage. Gatukök och marknadsmat kan ibland innehålla bakterier som kan orsaka magsjuka och andra magbesvär. Om du är orolig, kan du istället välja att äta på etablerade restauranger eller hotell med bra rykte.
 2. Var försiktig med vatten och is. I Mumbai kan vatten och is ibland innehålla bakterier som kan orsaka magsjuka. Du bör därför undvika att dricka vatten från kranen och undvika att äta is i din dryck. Välj istället att dricka vatten från förpackade flaskor och be om att få din dryck utan is på restauranger och hotell.
 3. Var försiktig med mat som inte är tillagad på plats. I Mumbai finns det ibland matstånd som säljer mat som inte är tillagad på plats, som frukt och sallader. Du bör undvika att äta denna typ av mat om du är orolig för att det kan innehålla bakterier. Välj istället att äta mat som tillagas

Hur reser man enklast till Mumbai från Sverige?

Det finns flera olika sätt att resa till Mumbai från Sverige. En vanlig och enkel metod är att flyga direkt till Mumbai från en av Sveriges större städer. Flera stora flygbolag, inklusive SAS och Turkish Airlines, erbjuder direktflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Mumbai. Flygresan tar ungefär sex till sju timmar.

En annan metod är att flyga till en annan stor stad i Europa, som exempelvis London eller Frankfurt, och sedan ta ett flyg vidare till Mumbai. Detta kan ibland vara en billigare lösning än att flyga direkt från Sverige till Mumbai, men det tar längre tid eftersom man måste byta flyg på vägen.

Det finns också alternativ att ta en kombination av tåg och flyg för att resa till Mumbai. Du kan till exempel ta tåget från Sverige till Köpenhamn eller Hamburg, och sedan ta ett flyg vidare till Mumbai. Detta kan vara en mer bekväm och rolig resa än att flyga hela vägen, men det kan också vara dyrare och ta längre tid.

Oavsett vilken metod du väljer, rekommenderar vi att du bokar din resa i förväg för att få bästa möjliga priser och tillgång till bra flygtider. Du bör också se till att du har alla nödvändiga visum och resedokument i ordning innan du reser.

Hur tar man sig på enklaste sätt runt i Mumbai?

Det finns flera olika sätt att ta sig runt i Mumbai. Här är några av de vanligaste metoderna:

 1. Taxi. Taxibilar är ett vanligt sätt att ta sig runt i Mumbai. Taxibilar är billiga och tillgängliga, men det kan ibland vara svårt att få tag i en taxi på väg till populära sevärdheter eller under rusningstrafik. Det är också viktigt att notera att det finns olika typer av taxibilar i Mumbai, så du bör kontrollera att du får en giltig och säker taxi innan du ger dig av.
 2. Tåg. Mumbai har också ett välutvecklat tågnät som kan vara ett bra sätt att ta sig runt i staden. Tågen är billiga, snabba och tillgängliga, men det kan ibland vara trångt och rörigt i tågen, särskilt under rusningstid. Det är också viktigt att vara försiktig när man reser med tåg i Mumbai, eftersom det kan vara mycket folk på perrongerna och i tågen.
 3. Buss. Bussar är också ett vanligt sätt att ta sig runt i Mumbai. Bussarna är billiga och tillgängliga, men de kan ibland vara trånga och oljiga, och det kan vara svårt att förstå var de går. Det är också viktigt att vara försiktig när man reser med buss i Mumbai, eftersom det kan vara mycket folk på busshållplatserna och i bussarna.
 4. Uber och andra taxitjänster. Uber och andra taxitjänster som Ola och Meru är också populära i Mumbai. Dessa tjänster ger dig möjlighet att beställa en taxi via en app på din mobiltelefon, vilket kan vara bekvämt och enkelt. Det är också vanligt att priserna för Uber och andra taxitjänster är lägre än för traditionella taxibilar.

Hur är klimatet i Mumbai?

Klimatet i Mumbai är varmt och fuktigt under större delen av året. Staden ligger vid Indiska oceanen och har en tropisk savannklimat, vilket innebär att det är mycket värme och fukt under hela året. Temperaturen kan stiga upp till 35 grader Celsius under sommarmånaderna, från mars till maj, medan temperaturen kan sjunka ner till cirka 20 grader Celsius under vintermånaderna, från november till februari.

Mumbai har också mycket nederbörd under större delen av året, med ungefär 200-300 millimeter regn per månad. Regnmängden ökar kraftigt under monsoonperioden, från juni till september, då det kan regna mycket och starkt under långa perioder. Det är också vanligt med åskväder och stormar under monsoonperioden.

I Mumbai kan det också vara mycket luftföroreningar, speciellt under högsäsongen för monsoon, när regn och åskväder kan bidra till att förorena luften. Detta kan vara en risk för personer med astma eller andra luftvägssjukdomar, så det är viktigt att vara försiktig och undvika att vistas utomhus under perioder med hög luftförorening.

Några tips på nattlivet i Mumbai

Mumbai, Indiens huvudstad, är en livlig stad med en blomstrande nattlivsscen. Här finns många fantastiska nattklubbar och barer att utforska, och oavsett om du gillar livemusik, DJ-spelade låtar eller en avslappnad atmosfär, hittar du garanterat något som passar dig.

En av Mumbais mest populära nattklubbar är Aer, som ligger på 34:e våningen på Four Seasons Hotel. Med en fantastisk utsikt över staden och en unik inredning som kombinerar moderna och traditionella element, är detta den perfekta platsen för att njuta av en drink med vänner. Klubben spelar både livemusik och DJ-spelade låtar, så du kan dansa hela natten till det senaste inom både elektronisk och popmusik.

Om du letar echter efter en mer avslappnad bar, är The Bombay Cocktail Bar ett utmärkt val. Denna eleganta bar, som ligger i Colaba, erbjuder en imponerande meny med cocktails, whisky och gin, och har en mysig atmosfär som gör det till den perfekta platsen för en romantisk kväll. The Bombay Cocktail Bar har också en stor uteplats där du kan njuta av din drink medan du tar in den vackra utsikten över staden.

Om du hellre vill uppleva en lite mer autentisk nattklubbsupplevelse i Mumbai, bör du besöka The Little Door. Denna lilla klubb, som ligger i Andheri West, är känd för sin livliga atmosfär och sina fantastiska DJ-spelade låtar. Klubben har också en stor uteplats där du kan dansa och njuta av en drink i den friska luften.

Oavsett vad du är ute efter, är Mumbai en fantastisk stad att utforska nattklubbar och barer i. Så ta med dina vänner och bege dig ut på äventyr för att upptäcka alla de härliga ställena som staden har att erbjuda.

Några tips på en kulturupplevelse i Mumbai

Mumbai, Indiens huvudstad, är en stad med en rik historia och kultur, och som sådan har den många fascinerande museer att utforska. Oavsett om du är intresserad av historia, konst eller vetenskap, hittar du garanterat något som passar dig i Mumbai.

Ett av Mumbais mest populära museer är Chhatrapati Shivaji Terminus Museum, som ligger i Centrala Mumbai. Detta museum är inrymt i en av stadens mest ikoniska byggnader, Chhatrapati Shivaji Terminus, och erbjuder en spännande inblick i järnvägens historia i Indien. Museet har en imponerande samling av gamla järnvägsmaskiner, inklusive lokomotiv och vagnar, samt en mängd fotografier och artefakter som visar hur järnvägstrafiken har utvecklats i landet genom åren.

Om du är intresserad av konst, bör du besöka Dr. Bhau Daji Lad Mumbai City Museum. Detta museum, som ligger i Byculla, har en stor samling av indisk konst och kulturarv, med verk från olika perioder och regioner i landet. Museet har också en stor samling av arkitektoniska modeller, fotografier och artefakter som visar Mumbais historia och utveckling som stad.

Ett annat intressant museum att besöka i Mumbai är Nehru Science Centre. Detta museum, som ligger i Worli, är Indiens största vetenskapscenter och erbjuder en spännande inblick i olika vetenskapliga ämnen, inklusive astronomi, biologi och teknik. Museet har också en stor samling av interaktiva utställningar och demonstrati0ner, så det är en utmärkt plats för barn att lära sig om vetenskap på ett roligt och engagerande sätt.

Oavsett vad du är intresserad av, är Mumbai en stad med många fascinerande museer att utforska. Så ta dig tid att besöka några av dessa ställen för att få en inblick i stadens rika historia och kultur.

En blomstrande cafékultur i Mumbai

Mumbai, Indiens huvudstad, är en stor och livlig stad med en blomstrande cafékultur. Här finns många fantastiska caféer att besöka, och oavsett om du letar efter en avslappnad plats att sitta och läsa en bok eller en livlig plats att träffa vänner, hittar du garanterat något som passar dig i Mumbai.

En av Mumbais mest populära caféer är The Bagel Shop, som ligger i Colaba. Detta mysiga café är känt för sina fantastiska bagels, som tillagas på plats varje dag, och erbjuder också en mängd andra läckra rätter, inklusive sallader, pajer och smoothies. The Bagel Shop har också en stor uteplats där du kan njuta av din mat medan du tar in den vackra utsikten över staden.

Om du letar efter en mer avslappnad café, är Leaping Windows Café & Comic Library ett utmärkt val. Detta café, som ligger i Versova, erbjuder en mängd komiker och grafiska romaner att låna och läsa på plats, och har också en mysig inomhusmiljö med bekväma soffor och en stor utomhusplats. Leaping Windows Café & Comic Library har också en meny med läckra rätter, inklusive sallader, wraps och smoothies.

Om du hellre vill uppleva en mer autentisk indisk cafékultur, bör du besöka The Pantry. Detta café, som ligger i Worli, är känt för sin fantastiska indiska mat, inklusive lokala favoriter som pav bhaji och chai. The Pantry har också en stor uteplats där du kan njuta av din mat i den friska luften.

Oavsett vad du är ute efter, är Mumbai en stad med många fantastiska caféer att besöka. Så ta med en bok, en vän eller bara dig själv och bege dig ut för att upptäcka alla de härliga ställen som staden har att erbjuda.

Lokala och etiska normer och förväntningar i Mumbai

Här finns en mängd olika lokala kulturella och etiska normer och förväntningar som resenären bör vara medveten om och respektera under sin resa. Några saker att tänka på är:

 • I Indien är det viktigt att visa respekt för äldre och fördela ära och respekt till personer med högre position eller äldre ålder. Detta innebär att det är viktigt att hälsa på personer på ett artigt sätt, att inte prata högt eller låta arg inför äldre personer, och att respektera lokala traditioner och seder.
 • I Mumbai är det viktigt att respektera lokala klädnormer. Detta innebär att man bör undvika att bära kläder som är för uppseendeväckande eller sexuellt förtäckta, och att man bör täcka sig upp till axlarna och knäna när man besöker kyrkor, moskéer eller andra heliga platser.

Så oavsett om du är intresserad av historia, konst, shopping eller bara vill uppleva den indiska livsstilen, är Mumbai en stad som garanterat kommer att ge dig en minnesvärd resa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *