Indiskt te → Den ULTIMATA Guiden 2022

Indiskt chai

Allt om indiskt te

Te är en populär dryck i Indien, och det finns många olika typer av te som tillverkas och dricks i landet. Det finns både svart te, grönt te och vitt te, och dessa kan variera i smak och kvalitet beroende på region och tillverkningsmetod. Teodling är en stor industri i Indien, och landet är en av de största teexportörerna i världen. Det finns många olika typer av te som dricks i Indien, inklusive svart te, grönt te och vitt te. Dessa kan variera i smak och kvalitet beroende på region och tillverkningsmetod. Vissa populära indiska tevarumärken inkluderar Assam, Darjeeling och Nilgiri. Chai är också en populär te-baserad dryck i Indien, som görs genom att koka upp teblad, mjölk, socker och kryddor.

Indiskt Chai Te

Chai är en populär te-baserad dryck i Indien som görs genom att koka upp teblad, mjölk, socker och kryddor som kan variera beroende på region och personliga preferenser. Det finns många olika varianter av chai i Indien, och det är en viktig del av landets kultur och dagliga liv. Chai serveras ofta på gatuförsäljningar och i restauranger, och det anses vara en viktig del av det sociala livet i Indien.

Indiskt Chai Te Recept

För att göra chai te behöver du följande ingredienser:

 • 2 dl vatten
 • 2 dl mjölk (gärna kokosmjölk för en mildare smak)
 • 1 tsk teblad (traditionellt används svart te, men du kan också använda grönt eller oolong te)
 • 1 kanelstång
 • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
 • 1/2 tsk hela kryddnejlikor
 • 1/2 tsk hel ingefära, skalad och finhackad
 • 1/2 tsk hela svarta pekannötter
 • 1 tsk rårörsocker eller honung (eller mer efter smak)

Så här gör du:

 1. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med kanelstång, kardemummakärnor, nejlikor, ingefära och pekannötter. Låt det koka i 5-10 minuter, eller tills vätskan har minskat till hälften.
 2. Tillsätt mjölk och socker/honung och låt det koka upp igen.
 3. Tillsätt tebladen och låt det koka i ytterligare 1-2 minuter.
 4. Sila av teet och servera varmt i tekoppar. Du kan också lägga till lite extra socker/honung efter smak.

Chai te är en kryddig och härligt uppfriskande dryck som passar perfekt att njuta av på en kall vinterdag. Prova att variera receptet genom att lägga till andra kryddor efter din egen smak, såsom vaniljstång, färsk mynta eller färsk citronmeliss. Njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *