Guide: Sari – Allt om Indiska kläder (2022)

Bild på Indiska kläder

Allt om Sari

Idag tänkte jag skriva om en av de mest kända och älskade indiska klädesplaggen – sari. Sari är en lång, smal bit tyg som är knuten runt midjan och som lämnar ena axeln och en del av bröstet bara. Den är en av de äldsta och mest klassiska klädesplaggen i Indien, och den har en lång och fascinerande historia.

Sari tillverkas oftast av hand av skickliga textilarbetare i Indien. Tyget som används är oftast bomull, siden eller brokad, och det kan vara färgglatt och utsmyckat med broderier och mönster. Det tar ungefär en vecka att göra en sari, och det är en mycket detaljerad och krävande process.

Sari har en mycket stark symbolisk betydelse i Indien. Det är ett plagg som bärs av kvinnor och är synonymt med femininitet, skönhet och mod. Det är också ett plagg som är förknippat med tradition och kultur, och det används ofta vid speciella tillfällen som bröllop och högtider.

Sari är en mycket älskad och respekterad del av den indiska kulturen, och det är ett plagg som fortfarande bärs av många kvinnor i Indien idag. Det är en viktig del av Indiens historia och kultur, och det är en stor källa till stolthet för indierna.

3 roliga fakta om Sari:

Det finns många olika sätt att knyta en sari, och varje region i Indien har sina egna unika stilar och tekniker. Det kan ta flera år att lära sig alla de olika sätten att knyta en sari på, och det är en stor del av den indiska kulturen.

Sari har använts i Indien i över 5 000 år, och det är ett av de äldsta klädesplaggen i världen. Det finns bevis på att sari redan användes under Indusriket, som var en av de äldsta och mest betydande civilisationerna i världen. Sari har alltid varit en viktig del av indisk kultur, och det är fortfarande det vanligaste plagg som bärs av kvinnor i Indien.

Sari är ett plagg som är mycket populärt i Bollywoodfilmer, och det har blivit en symbol för indisk kultur och skönhet världen över. Många indiska skådespelerskor har blivit kända för sina eleganta och färgglada saris, och de har bidragit till att popularisera plagget världen över.

Var kan man köpa en Sari i Sverige?

Det finns många olika ställen där man kan köpa en sari i Sverige. En enkel sökning på nätet kan ge dig många olika resultat, och det finns många olika butiker och företag som säljer saris. Du kan också besöka indiska butiker och marknader i Sverige, där det ofta finns ett stort utbud av saris att välja mellan. Ofta kan du också hitta saris på större klädkedjor som har en avdelning för exotiska kläder.

Du kan hitta även Sari på: www.sjalbutiken.se

Hur knyter man en sari?

Det finns många olika sätt att knyta en sari, och varje region i Indien har sina egna unika stilar och tekniker. Det kan ta flera år att lära sig alla de olika sätten att knyta en sari på, och det är en stor del av den indiska kulturen. Här är en enkel steg-för-steg-guide till hur man kan knyta en sari:

 1. Börja med att lägga tyget runt midjan, så att den ena änden hamnar på höger sida och den andra på vänster sida.
 2. Böj den högra änden av tyget över axeln och rulla upp den till en lång smal remsa.
 3. Lägg remsan över bröstet och runt ryggen, och fäst den på vänster sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 4. Böj den vänstra änden av tyget över axeln och rulla upp den till en lång smal remsa.
 5. Lägg remsan över bröstet och runt ryggen, och fäst den på höger sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 6. Dra ut den böjda änden av tyget från ryggen och fäst den på höger sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 7. Dra ut den böjda änden av tyget från ryggen och fäst den på vänster sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 8. Dra ut den böjda änden av tyget från ryggen och fäst den på höger sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 9. Dra ut den böjda änden av tyget från ryggen och fäst den på vänster sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 10. Dra ut den böjda änden av tyget från ryggen och fäst den på höger sida med hjälp av en säkerhetsnål.
 11. Sätt ditt hår upp i en hästsvans eller en knut, och dra ut den böjda änden av tyget över håret för att skapa en elegant och stilfull look.
 12. Om du vill, kan du också lägga till en blus eller en kavaj över sari för att skapa en mer formell och elegant look.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *