Guide: Allt om Salwar Kameez → Indiska kläder (2022)

Salwar kameez är en lång, löst sittande tunika som bärs över ett par breda byxor som kallas salwar. Denna klädsel är mycket populär i norra och centrala Indien, och den har en lång och fascinerande historia.

I detta inlägg kommer jag att berätta lite om historien bakom salwar kameez, och jag kommer också att gå igenom de olika typerna av salwar kameez och deras betydelse i indisk kultur. Jag hoppas att du kommer att tycka om inlägget och lära dig något nytt om salwar kameez!

Vad är en Salwar kameez?

En salwar kameez är en traditionell klänning som används av kvinnor i Indien, Pakistan och andra länder i södra Asien. Den består av två delar: en lång, loose-fitting kjol som kallas salwar, och en lång, löst sittande överdel som kallas kameez. Kameez kan vara antingen en enkel tunika eller en mer elaborat blus med sömnad och broderi. Salwar kameez är en populär klänning som bärs till både vardagliga och speciella tillfällen.

Det finns olika stilar och varianter av salwar kameez, såsom patiala salwar, churidar salwar och sharara salwar. Varje stil har sin egen unika passform och design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *