GOA GUIDE (2022): Fullständig guide till Goa → Allt om Indien

Bild på Goa, Indien

Vad är Goa känt för?

Goa är en indisk stat belägen på västkusten i landet. Det är känt för sin vackra natur, sina stränder och sitt levande nattliv. Goa har en lång kolonial historia, med portugisiska inflytande som fortfarande syns i arkitekturen och matkulturen i området.

Goa har några av Indiens mest populära stränder, inklusive Calangute, Baga och Anjuna. Dessa stränder lockar turister från hela världen med sina kristallklara vatten och möjligheten att njuta av vattensporter som dykning och surfing.

Utöver stränderna erbjuder Goa en mängd andra sevärdheter, inklusive historiska fort och kyrkor. Det finns också en livlig marknad med en blanding av lokala och internationella varor. Goa har också ett rikt kulturliv med musik- och konstfestivaler som hålls året runt.

Goa är också känt för sin rika kulinariska scen, med en mängd olika matställen som serverar både lokala och internationella rätter. Det finns också många barer och nattklubbar som är öppna sent på kvällen, vilket ger Goa sitt rykte som en plats med livligt nattliv.

Sammantaget är Goa en fantastisk plats att besöka för de som är intresserade av strandliv, kultur och nattliv. Med sin vackra natur, spännande sevärdheter och rika kulinariska scen är det en plats som erbjuder något för alla.

Guide till Calangute

Calangute är en stad i norra Goa, Indien. Det är en av de mest populära turistmålen i området, känt för sin långa sandstrand med kristallklart vatten. Stranden erbjuder möjligheter för olika vattensporter såsom dykning och surfing.

I staden finns också en mängd olika hotell, restauranger och butiker för turister att besöka. Calangute är också känt för sin levande nattlivsscen, med flera barer och nattklubbar som är öppna sent på kvällen.

Besökare till Calangute kan också utforska området runt staden, inklusive närliggande stränder och sevärdheter som historiska fort och kyrkor. Med sin vackra natur och många saker att göra är Calangute en populär destination för de som vill njuta av strandliv och nattliv i Goa.

Guide till Baga

Baga är en stad i norra Goa, Indien. Det är en populär turistdestination känd för sin långa sandstrand och det levande nattlivet. Här är några saker att göra och se när du besöker Baga:

 1. Baga Beach: Stranden är det stora dragplåstret i Baga, och erbjuder möjligheter för olika vattensporter såsom dykning och surfing. Stranden är också hem för en mängd restauranger och barer med utsikt över havet.
 2. Tito’s Club: Detta är en populär nattklubb i Baga, känd för sin livliga stämning och musik. Klubben har flera dansgolv och en uteplats med utsikt över stranden.
 3. Saturday Night Market: Denna marknad hålls varje lördag kväll och erbjuder en mängd olika varor, från lokala handgjorda föremål till kläder och smycken.
 4. Baga Creek: Detta är en vacker naturlig lagun som ligger nära stranden. Här kan du ta en båttur eller bara njuta av den vackra omgivningen.
 5. Anjuna Flea Market: Denna marknad hålls varje tisdag och erbjuder en mängd olika varor, inklusive antikviteter, kläder och mat. Det är en unik shoppingupplevelse i Baga.

Sammantaget är Baga en fantastisk plats att besöka för de som vill njuta av stränder, nattliv och shopping i Goa. Med sina vackra omgivningar och många saker att göra finns det något för alla att upptäcka i Baga.

Goas historia

Goa är en indisk delstat som ligger på västkusten av landet. Det har en lång och rik historia som har präglats av olika kulturer och invasionskrafter.

Goa har varit en viktig handelsplats och en del av olika imperier genom historien. Under den första delen av sin historia var Goa en del av Maurya-imperiet och sedan Gupta-imperiet. Under 600-talet blev Goa en del av Harsha-imperiet och blev senare ockuperat av islamiska stater som Bahmani-sultanatet och Adil Shahi-sultanatet.

Under 1500-talet blev Goa en del av den portugisiska kolonisationen av Indien och blev den viktigaste portugisiska basen i landet. Goa blev en viktig handelsplats för portugiserna och en kristen missioneringscentrum. Goa var under portugisiskt styre i över 450 år, tills Indien blev självständigt och Goa anslöts till landet 1961.

Goa har också en lång tradition av konst och kultur, med influenser från både portugisiska och indiska kulturer. Staden Panaji, som ligger i Goa, är känd för sin arkitektur och sin konstscen. Goa har också en rik kultur med många olika religiösa traditioner, inklusive hinduism, kristendom och islam.

Vad måste man hinna med att göra i Goa?

Det finns många saker att göra i Goa, som är en av de mest populära turistdestinationerna i Indien. Här är några förslag på saker som man kan hinna med att göra under en resa till Goa:

 1. Besöka strandarna: Goa är känt för sina vackra, palmkantade stränder, så det är ett måste att besöka några av dem under en resa till Goa. De mest populära stranderna inkluderar Anjuna, Baga, Calangute och Morjim.
 2. Utforska historiska sevärdheter: Goa har en lång historia och det finns många intressanta historiska sevärdheter att besöka, som t.ex. forten Aguada, den portugisiska katedralen Se Cathedral och Basilica of Bom Jesus, som innehåller mummifierade kvarlevor av den helige Franciskanmissionären St. Francis Xavier.
 3. Provsmaka Goas mat: Goa har en unik kulinarisk scen med influenser från portugisiska, konkani och indiska kök. Prova lokala rätter som vindaloo (en kryddstark köttgryta), xacuti (en kycklinggryta med kokosmjölk och kryddor) och bebinca (en multilagers kaka gjord på kokosmjölk och ägg).
 4. Utforska Goas natur: Goa har en vacker natur med många vandringsleder, så det är ett bra ställe att utforska på egen hand. Du kan besöka nationalparken Bhagwan Mahaveer Sanctuary and Mollem National Park, som är hem för många olika djurarter, eller besöka det historiska Dudhsagar Falls, som är en av de högsta vattenfallen i Indien.
 5. Ta en båttur: Goa har många vattendrag och kanaler, så det är ett bra ställe att ta en båttur på. Du kan åka på en båt genom Mandovi River eller på en traditionell husbåt, kallad “shikara”, genom backwaters i Zuari River.

Hur tar man sig enklast till Goa från Sverige?

Det finns olika sätt att ta sig till Goa från Sverige. Det enklaste sättet är att flyga, vilket kan vara det snabbaste och mest bekväma sättet att resa. Här är några steg för att ta sig till Goa från Sverige:

 1. Boka en flygresa: Det finns olika flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige till Goa, som t.ex. SAS och Turkish Airlines. Du kan också välja att flyga till en annan stad i Indien och sedan ta en inrikesflygning till Goa.
 2. Välj en flygplats: Goa har två flygplatser, Dabolim Airport och Mopa Airport. Dabolim Airport är den största och mest använda flygplatsen i Goa och ligger cirka 30 km söder om staden Panaji.
 3. Res till Goa: När du har anlänt till Goa kan du antingen ta en taxi eller en buss för att komma till ditt boende. Det finns också möjlighet att hyra en bil för att ta sig runt i Goa.

Det finns också andra sätt att ta sig till Goa, som t.ex. att resa med tåg eller bil. Det kan dock ta längre tid och kan vara mer komplicerat att planera en sådan resa.

Hur är nattlivet i Goa?

Goa är känt för sin livliga nattscen, med många olika nattklubbar, barer och restauranger som erbjuder allt från livemusik till DJ-spelade fester.

De mest populära områdena för nattliv i Goa är Calangute, Baga och Anjuna. Dessa områden har många olika barer och nattklubbar som är öppna till sent på natten. Du kan också hitta livemusik på många restauranger och barer i Goa.

Det finns också många olika typer av nattklubbar i Goa, som t.ex. beach clubs, där du kan dansa till elektronisk musik och njuta av utsikten över havet, och rooftop-klubbar, där du kan njuta av utsikten över staden medan du dansar till DJ-spelad musik.

Det är viktigt att komma ihåg att det finns vissa lagar och regler för alkoholkonsumtion i Goa, så det är bra att vara försiktig och respektera lokala sedvänjor och lagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *