Den ULTIMATA Reseguiden till Indien → (Uppdaterad 2022)

Indien är ett fascinerande land med en rik historia och enastående kultur. Det är hem för över 1,3 miljarder människor och är världens tredje största land vad gäller befolkning. Det erbjuder en mängd olika sevärdheter och aktiviteter, från de mäktiga Himalaya-bergen i norr till de vackra stranderna längs Indiska oceanen i söder.

Bland de mest populära resmålen i Indien finns storstäderna Mumbai och New Delhi, där du kan uppleva den livliga stadskulturen och se viktiga historiska monument som Taj Mahal i Agra och Red Fort i Old Delhi. Du kan också besöka de vackra templeskomplexen i Khajuraho och Varanasi, vandra i de frodiga regnskogarna i Nilgiri-bergen, eller ta en båttur längs den livliga Gangesfloden.

Indien är också känt för sin mångsidiga och färgstarka kultur, med många olika religioner, språk och kök. Du kan smaka på den berömda indiska maten, som ofta är rik på kryddor och smaker, och uppleva den unika musik- och danskulturen i landet. Dessutom är Indien ett land med stor värme och gästfrihet, så du kan vara säker på att du kommer att bli väl omhändertagen under din resa.

En resa till Indien är en upplevelse du sent kommer att glömma. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur eller mat, så finns det gott om saker att se och göra i detta fantastiska land. Så välkommen till Indien – det väntar en spännande resa på dig!

Vad kan man se och göra i Indien?

Indien är ett land med många olika sevärdheter och aktiviteter att erbjuda. Här är några exempel på saker du kan se och göra under en resa till Indien:

 • Besöka Taj Mahal i Agra, ett av världens mest berömda byggnadsverk och en symbol för kärlek och skönhet.
 • Uppleva den livliga stadskulturen i Mumbai och New Delhi, med deras många marknader, tempel och museer.
 • Ta en båttur längs den livliga Gangesfloden i Varanasi och upplev den unika kulturen som råder där.
 • Vandra i de frodiga regnskogarna i Nilgiri-bergen och se de vilda djuren som lever där, som elefanter, tigrar och lejoner.
 • Smaka på den berömda indiska maten, som ofta är rik på kryddor och smaker, och upplev den unika musik- och danskulturen i landet.
 • Besöka de vackra templeskomplexen i Khajuraho och Hampi och se deras fantastiska arkitektur och skulpturer.
 • Se de mäktiga Himalaya-bergen i norr, som är världens högsta bergskedja och hem för Mount Everest, världens högsta berg.
 • Upplev den vackra natur som finns längs Indiska oceanen i söder, med långa stränder och turkosa vatten.

Utöver detta är några häftiga resmål som man bara måste hinna med:

 1. Utforska staden Jaipur, också känd som “Röda staden” på grund av de röda stenmurarna som omger den. Här finns en mängd sevärdheter att upptäcka, inklusive Hawa Mahal, en palatsbyggnad med tusentals små fönster, och Amber Fort, en imponerande fästning belägen i bergen utanför staden.
 2. Åk till Goa för att njuta av det fantastiska vattnet och den vackra stranden. Här kan du sola, bada och prova på olika vattensporter, såsom dykning och snorkling.
 3. Ta en resa till Varanasi, en av Indiens heligaste städer. Här kan du bevittna den dagliga ceremonin vid Gangesfloden, där hinduer badar och bränner sina döda.
 4. Besök Keralas backwaters, en labyrint av kanaler, sjöar och floder där du kan segla ombord på en traditionell husbåt och uppleva den lokala kulturen.
 5. Åk till Dharamsala för att lära dig mer om Tibets kultur och historia. Detta är hem för många flyktingar från Tibet och här finns även den tibetanska exilregeringen och dalai lama.
 6. Upplev den fantastiska naturen i Himalaya genom att åka på en vandring i bergen. Här kan du se vacker utsikt över bergstopparna och få en unik inblick i den lokala kulturen.
 7. Besök Golden Temple i Amritsar, en av de mest heliga platserna för sikherna. Templet är beläget i en sjö och är känt för sin vackra arkitektur och de religiösa ceremonierna som äger rum här.
 8. Åk till Madurai för att besöka Meenakshi Temple, en av Indiens mest imponerande hinduiska tempel. Templet är känt för sina vackra detaljerade konstverk och de dagliga ceremonierna som äger rum här.

Hur funkar det med visum till Indien?

För att resa till Indien behöver du ett giltigt visum. Du kan ansöka om visumet online på Indiens ambassad eller konsulats webbplats. Vanligtvis behöver du uppvisa ett giltigt pass, foto, reseplan och eventuella andra dokument som krävs för den typ av visum du ansöker om. Det finns olika typer av visum till Indien, inklusive turistvisum, affärsvisum och medicinskt visum, så se till att du ansöker om rätt typ av visum för dina ändamål. När du har ansökt om visumet kan det ta några dagar eller veckor innan det är klart, så se till att du ansöker i god tid innan din resa. För att ansöka om visum till Indien behöver du vanligtvis uppvisa ett giltigt pass, foto och reseplan. Du kan också behöva lämna in andra dokument, beroende på vilken typ av visum du ansöker om och vad du ska göra under din vistelse i Indien. Till exempel kan du behöva visa på inbjudan från en indisk organisation om du ansöker om affärsvisum, eller läkarintyg om du ansöker om medicinskt visum. Det är bäst att kolla med Indiens ambassad eller konsulat för att se vilka dokument som krävs för den typ av visum du ansöker om.

Det finns vissa speciella förberedelser du bör göra inför resan till Indien, inklusive att ta vaccin och att ordna med försäkringar. Det är alltid en bra idé att ta vaccin mot vanliga sjukdomar som gulsot och hepatit A innan du reser till Indien, eftersom dessa sjukdomar är relativt vanliga i landet. Det kan också vara bra att ta vaccin mot typhoid och japansk encefalit, beroende på var i Indien du ska resa och vad du ska göra där. Även gällande covidrestriktioner och vaccin är detta något man får titta på innan man åker och kolla på de aktuella officiella riktlinjerna.

5 saker att undvika när man reser till Indien

Det finns en hel del saker du bör undvika när du reser till Indien, både för att förhindra att du blir sjuk och för att undvika obehagliga situationer. Här är fem saker du bör undvika när du reser till Indien:

 1. Undvik att dricka dricksvatten som inte är förpackat. Dricksvatten i Indien är oftast inte säkert att dricka, så se till att du bara dricker förpackat vatten eller vatten som du har kokat själv.
 2. Undvik att äta mat som inte är ordentligt tillagad eller som har stått framme länge. Matbajs är en vanlig orsak till sjukdomar hos resenärer i Indien, så se till att du bara äter mat som är ordentligt tillagad och fortfarande är varm när du äter den.
 3. Undvik att röra på djur. Indien är hem för en mängd olika djur, inklusive vilda djur som tiger och elefanter. Det är bäst att inte röra vid eller klappa djur, eftersom det kan vara farligt för både dig och djuren.
 4. Undvik att resa ensam på natten. Indien är ett fantastiskt land, men som i alla länder finns det vissa faror. Det är bäst att inte resa ensam på natten, särskilt inte om du är en kvinna.
 5. Undvik att acceptera mat eller dryck från främlingar. Det kan vara mycket trevligt att bli bjuden på mat eller dryck av en vänlig indier, men det är bäst att vara försiktig. Acceptera aldrig mat eller dryck från någon du inte känner, eftersom det kan innehålla droger eller andra farliga ämnen.

10 viktiga tips på resan till Indien

Om du ska resa till Indien finns det en hel del saker du bör tänka på för att få en så bra resa som möjligt. Här är tio viktiga tips för din resa till Indien:

 1. Var försiktig med vad du äter och dricker. Se till att du bara äter mat som är ordentligt tillagad och dricker förpackat vatten eller vatten du har kokat själv.
 2. Var beredd på att det kan bli varmt. Indien ligger i tropiskt klimat, så det kan bli mycket varmt under årets varma månader. Se till att du har tillräckligt med vatten och håller dig i skuggan så mycket som möjligt.
 3. Var försiktig med vad du tar med dig. Indien har strikta regler för vad som får tas med in i landet, så se till att du inte bryter mot några lagar.
 4. Var beredd på att det kan vara mycket folk. Indien har en stor befolkning, så det kan vara mycket folk på gatorna och i offentliga transportmedel. Förbered dig på att det kan bli trångt och var beredd att stå i kö.
 5. Var beredd på att det kan vara bullrigt. Indien är ett mycket livligt och högljutt land, så det kan vara mycket buller på gatorna och i offentliga platser. Var beredd på det och ta med dig öronproppar om du behöver dem.
 6. Var respektfull mot den lokala kulturen. Indien har en unik och rik kultur, så var alltid respektfull mot den lokala befolkningen och deras seder och traditioner.
 7. Var försiktig med vad du fotograferar. Det är inte alltid tillåtet att fotografera vissa platser eller saker i Indien, så se till att du frågar innan du tar bilder.
 8. Var beredd på att det kan vara svårt att kommunicera. Många indier talar inte engelska, så det kan vara svårt att kommunicera med den lokala befolkningen. Var beredd på det och ta med dig en ordbok eller en översättningsapp om du behöver dem.
 9. Var beredd på att det kan vara svårt att hitta rätt. Indien har en komplicerad gatustruktur, så det kan vara svårt att hitta rätt även med en karta. Var beredd på det och fråga gärna om vägbeskrivning.
 10. Var beredd på att det kan vara mycket fattigdom. Trots att Indien har en växande ekonomi finns det fortfarande mycket fattigdom i landet. Var beredd på att du kanske kommer att se fattiga människor på gatorna och var respektfull mot dem.

Om du följer dessa tips kan du få en så bra resa som möjligt till Indien. Se till att du förbereder dig ordentligt inför resan och var öppen för att uppleva allt det fantastiska landet har att erbjuda.

Matguiden i Indien

Indien är ett land med en rik och varierad matkultur, med influenser från både lokala och internationella kök. Här är en kort matguide till Indien, med tips på vad du bör äta och vad du bör undvika:

 1. Ät gärna street food. Street food är populärt i Indien och det finns en mängd olika rätter att välja mellan. Prova gärna på snacks som pakoras (friterade grönsaksbitar) eller chaat (friterade rätter med yoghurtdressing), eller söta bakverk som jalebi (friterade spiraler av sirap) eller gulab jamun (mjuka kulor av getmjölk).
 2. Var försiktig med vad du äter från gatukök. Trots att street food kan vara väldigt gott är det inte alltid säkert att äta från gatukök. Dricksvatten är oftast inte säkert att dricka i Indien, så se till att du bara dricker förpackat vatten eller vatten som du har kokat själv.
 3. Prova på indiska curries. Indien är känt för sina curries, som är grytor med kryddade grönsaker eller kött. Prova gärna på olika curries, som tikka masala (kyckling i tomatsås), rogan josh (lamsgryta med röd curry) eller chana masala (kikärtor i tomatsås).
 4. Var beredd på stark mat. Indisk mat är oftast väldigt kryddig, så var beredd på att det kan bli starkt. Prova gärna på olika kryddor, men var försiktig med att inte äta för mycket om du inte är van vid stark mat.
 5. Prova på indiska bröd. Indien har en mängd olika bröd, inklusive naan (ett tunnbröd som gräddas i ugn), chapati (ett tunnt och rågbröd som steks på en platta) och paratha (ett tjockt och frasigt bröd som steks på en platta). Bröden är perfekta att doppa i curries eller såser.
 6. Var försiktig med alkohol. Alkohol är inte så vanligt i Indien, så det kan vara svårt att hitta och dyrt när du hittar det. Dessutom är det inte alltid säkert att dricka alkohol i Indien.
 7. Var försiktig med mjölkprodukter. Mjölkprodukter är vanliga i Indien, men de kan vara svåra att smälta för vissa människor. Se till att du frågar om produkterna är pasteuriserade och undvik att äta mjölkprodukter om du inte är säker på att du tål dem.
 8. Prova på lokala frukter. Indien har en mängd olika sorter av frukt, inklusive mango, ananas, bananer och papaya. Prova gärna på olika sorter av frukt och var beredd på att de kan smaka annorlunda än vad du är van vid.
 9. Var försiktig med is. Is är inte alltid säkert att äta i Indien, eftersom det kan vara gjort av dricksvatten som inte är säkert att dricka. Se till att du frågar om isen är säker att äta innan du beställer något med is i.
 10. Var beredd på att det kan bli långa måltider. I Indien är det vanligt att äta långsamt och njuta av maten, så var beredd på att måltiderna kan bli långa och att det kan ta lite tid innan du får maten du beställt.

Om du följer dessa tips kan du få en givande och spännande matupplevelse i Indien. Se till att du är öppen för att prova på nya saker och var försiktig med vad du äter och dricker för att undvika att bli sjuk.

Hur reser man enklast till Indien från Sverige?

Det finns en del olika sätt att resa till Indien från Sverige, beroende på vilken del av landet du vill resa till och hur mycket tid och pengar du vill spendera på resan. Här är några olika alternativ för att resa till Indien från Sverige:

Det enklaste och snabbaste sättet att resa till Indien från Sverige är att flyga. Det finns direktflyg från Stockholm och Göteborg till Indien, och det tar ungefär 9-10 timmar att flyga till landet. Det finns också indiska flygbolag som flyger till Sverige, så det kan vara en bra idé att jämföra priser hos olika flygbolag innan du bestämmer dig.

Oavsett vilket sätt du väljer att resa till Indien på är det viktigt att du planerar din resa ordentligt och ser till att du har alla dokument och vaccineringar du behöver innan du ger dig av.

Hur tar man sig på enklaste sätt runt i Indien?

Det finns olika sätt att ta sig runt i Indien beroende på vad du vill göra och hur mycket tid och pengar du vill spendera på resan. Här är några alternativ för att ta sig runt i Indien på enklaste sätt:

 1. Flyg. Flyg är det enklaste och snabbaste sättet att ta sig runt i Indien, särskilt om du ska resa mellan större städer. Det finns många olika flygbolag som erbjuder inrikesflyg i Indien, så det kan vara en bra idé att jämföra priser och avgångstider innan du bokar din flyg.
 2. Tåg. Tåg är också ett bra alternativ för att ta sig runt i Indien, särskilt om du vill se mer av landet och resa mellan städer och byar. Det finns ett väl utbyggt tågnät i Indien, så det är lätt att hitta tågresor mellan de flesta städer. Tågresor kan vara billigare än flygresor, men de kan ta längre tid.
 3. Buss. Bussar är ett vanligt sätt att ta sig runt i Indien, särskilt mellan mindre städer och byar. Det finns många olika bussbolag i Indien, så det kan vara en bra idé att jämföra avgångstider och priser innan du bokar din bussresa. Bussresor kan vara billigare än tågresor, men de kan också vara mindre bekväma.
 4. Taxi och riksha. Taxibilar och rikshawer är också vanliga sätt att ta sig runt i Indien, särskilt i städerna. Du kan hitta taxis och rikshawer på gatorna eller på flygplatser och tågstationer, men det är vanligt att förhandla om priset innan du åker. Taxiresor kan vara dyrare än buss- och tågresor, men de kan också vara bekvämare och snabbare.

Oavsett vilket sätt du väljer att ta dig runt i Indien på är det viktigt att du planerar din resa ordentligt och ser till att du har tillräckligt med pengar och dokument med dig. Var också beredd på att resor i Indien kan vara olika beroende på om du reser på dagtid eller nattetid, och på vilken del av landet du befinner dig.

Hur är klimatet i Indien?

Klimatet i Indien varierar beroende på vilken del av landet du befinner dig i. I stora delar av norra Indien är klimatet torrt och varmt, med mycket sol och lite regn. I sydliga delar av landet är klimatet fuktigare och varmare, med mer regn och högre luftfuktighet.

I norra Indien råder ett kontinentalt klimat, med varma somrar och kalla vintrar. Temperaturen kan stiga upp till 45 grader Celsius under sommaren, medan temperaturen kan sjunka ner till 5 grader Celsius under vintern. Det regnar också mindre i norra Indien, med bara några få regnperioder per år.

I sydliga delar av Indien råder ett tropiskt klimat, med varma och fuktiga årstider. Temperaturen kan stiga upp till 35 grader Celsius under sommaren, medan temperaturen kan sjunka ner till 20 grader Celsius under vintern. Det regnar också mer i sydliga delar av Indien, med flera regnperioder per år.

Det finns också olika klimat i olika delar av Indien, så det är svårt att generalisera om klimatet i landet. Det är därför viktigt att du kollar väderprognoser för den del av landet du ska resa till innan du ger dig av, så att du kan förbereda dig på vad du kan förvänta dig.

Några tips på nattlivet i Indien

Nattlivet i Indien varierar beroende på vilken del av landet du befinner dig i. I stora städer som Mumbai och Delhi finns det många olika barer, klubbar och nöjesställen att besöka, medan det kan vara svårare att hitta nattliv i mindre städer och byar. Här är några tips på nattlivet i Indien:

 1. Besök en bar eller en klubb. I stora städer som Mumbai och Delhi finns det många olika barer och klubbar att besöka, med allt från lyxiga barer med utsikt över staden till mer avslappnade klubbar med dansgolv och livemusik. Se till att du har med dig giltig legitimation när du besöker en bar eller en klubb, eftersom det är vanligt att man måste visa upp sitt pass eller ID-kort innan man får komma in.
 2. Gå på en filmvisning. I Indien är det vanligt att man går på filmvisningar på kvällen, särskilt på helgerna. Det finns många olika biografer att besöka i stora städer som Mumbai och Delhi, med allt från stora multiplex-biografer till mindre indiska biografer med Bollywood-filmer. Se till att du kollar vilka filmer som visas innan du går på en filmvisning, så att du vet vad du kan förvänta dig.
 3. Gå på teater eller en konsert. I Indien finns det också många olika teater- och konserthus att besöka, med allt från stora professionella teaterscener till mindre indie-scener med musik och dans. Se till att kolla vad som spelas innan du går på teater eller konsert, så att du vet vad du kan förvänta dig.
 4. Besök en park eller en trädgård. I Indien finns det många olika parker och trädgårdar att besöka, särskilt i stora städer som Mumbai och Delhi. Dessa platser är vanliga att besöka på kvällen, med allt från lugna promenader och picknickar till mer livliga aktiviteter som dans och musik.
 5. Gå på en religiös ceremoni. I Indien finns det många olika religiösa ceremonier att besöka, med allt från hinduska pilgrimståg till muslimska böner och sikhiska ceremonier. Dessa ceremonier kan vara en spännande och minnesvärd del av nattlivet i Indien, men det är viktigt att du respekterar de religiösa traditionerna och följer de regler och riktlinjer som gäller. Se till att du frågar värden eller lokala guider om vad som gäller innan du besöker en religiös ceremoni, så att du inte missar något viktigt.

Några tips på en kulturupplevelse i Indien

Det finns många olika kulturupplevelser att uppleva i Indien, beroende på vilken del av landet du befinner dig i och vilka intressen du har. Här är några tips på en kulturupplevelse i Indien:

 1. Besök en historisk sevärdhet. Indien har många olika historiska sevärdheter att besöka, med allt från gamla palats och tempel till ruiner och museer. Det finns också många olika UNESCO-världsarvplatser i Indien, så det kan vara en bra idé att se till att du får med dig några av dessa på din resa.
 2. Gå på en konsert eller en teaterföreställning. I Indien finns det också många olika teater- och konserthus att besöka, med allt från stora professionella scener till mindre indie-scener med musik och dans. Se till att kolla vad som spelas innan du går på teater eller konsert, så att du kan välja en föreställning som passar dina intressen.
 3. Besök en marknad eller en festival. I Indien finns det många olika marknader och festivaler att besöka, med allt från livliga bazarer med mat och souvenirer till religiösa ceremonier och kulturella evenemang. Dessa platser kan ge en unik inblick i den indiska kulturen och livet i landet, så det kan vara en bra idé att försöka få med sig några marknader och festivaler på din resa.
 4. Besök en lokal konstnär eller hantverkare. I Indien finns det också många olika lokala konstnärer och hantverkare att besöka, med allt från textilier och keramik till smycken och konstverk. Dessa platser kan ge en unik inblick i den lokala kulturen och konsten i landet, så det kan vara en bra idé att försöka få med sig några lokala konstnärer och hantverkare på din resa.
 5. Besök en lokal familj. Ett annat sätt att få en unik kulturupplevelse i Indien är att besöka en lokal familj. Detta kan ge en inblick i det dagliga livet i Indien, och det kan också vara en bra möjlighet att lära känna lokala människor och få en bättre förståelse för deras liv och kultur. Se till att du beter dig respektfullt och följer de regler och riktlinjer som gäller när du besöker en lokal familj, så att du inte missar något viktigt.

Vilka är de olika språken som pratas i Indien?

Indien har många officiella språk, men det mest talade språket är hindi. Andra språk som talas i Indien inkluderar engelska, bengali, telugu, marathi och tamil. Det finns också många regionala språk som talas i olika delar av landet. Indien är ett land med mycket mångsidig kultur och språk är en viktig del av denna mångfald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *