Den ULTIMATA reseguiden → New Delhi, Indien (Uppdaterad 2022)

Allt om New Delhi

New Delhi, Indiens huvudstad, är en av världens mest fascinerande städer, med en rik historia, kultur och livsstil. Staden, som ligger i norra Indien, har varit centrum för många av landets viktigaste händelser och erbjuder en unik blandning av modernitet och tradition.

New Delhi är en stad med en mängd olika sevärdheter och aktiviteter att erbjuda, och oavsett om du är intresserad av historia, konst, shopping eller mat, hittar du garanterat något som passar dig i staden. Här kan du besöka viktorianska sevärdheter som Rashtrapati Bhavan och Qutub Minar, shoppa loss i de livliga marknaderna i Chandni Chowk och Dilli Haat, eller njuta av den fantastiska maten i stadens många restauranger och caféer.

New Delhi är också hem till många fascinerande museer, inklusive National Museum och Gandhi Smriti, där du kan få en inblick i stadens rika historia och kultur. Och när kvällen faller på kan du bege dig ut för att upptäcka stadens livliga nattliv, med många fantastiska nattklubbar och barer att välja mellan.

Så boka din resa till New Delhi nu och bege dig ut på äventyr i Indiens huvudstad!

Vad kan man se och göra i New Delhi

New Delhi erbjuder en mängd olika sevärdheter och aktiviteter för besökare att upptäcka och njuta av. Här är några förslag på saker att se och göra i staden:

 • Besök Rashtrapati Bhavan, Indiens presidentpalats, och ta en guidad tur genom det imponerande byggnaden.
 • Upplev den viktorianska arkitekturen i Connaught Place, New Delhis centrala affärsdistrikt, och shoppa loss i de många butikerna och restaurangerna som finns där.
 • Besök Qutub Minar, en medeltida minaret och en av stadens mest kända sevärdheter.
 • Gå runt i Chandni Chowk, stadens livliga gamla marknadsområde, och upplev den rika kultur och mat som finns där.
 • Besök Dilli Haat, en marknad som erbjuder en mängd lokala hantverk och produkter från hela landet.
 • Besök National Museum, där du kan lära dig mer om Indiens rika historia och kultur.
 • Gå till Gandhi Smriti, det museum där Mahatma Gandhi bodde innan han mördades, och lär dig mer om hans liv och verk.
 • Njut av en konsert på Jamshed Bhabha Theater, en av stadens viktigaste scener för konst och kultur.
 • Upplev den fantastiska maten i New Delhi, med många olika restauranger och caféer att välja mellan, som serverar allt från traditionell indisk mat till internationella rätter.
 • Njut av stadens livliga nattliv, med många olika nattklubbar och barer att välja mellan, som erbjuder allt från DJ-spelade dansgolv till livemusik och komedi.

Historian om New Delhi

New Delhi är Indiens huvudstad och har en rik historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Staden grundades för över 3000 år sedan, och har sedan dess varit en viktig plats för många olika kulturer och imperier.

Under medeltiden var New Delhi en viktig handelsstad och en del av det som kallas för “Silk Road”. Staden var också en del av det Moguliska imperiet, och många imponerande monument från den tiden, som Qutub Minar och Red Fort, finns fortfarande kvar i staden.

Under 1900-talet blev New Delhi en viktig plats för Indiens politiska och kulturella utveckling. Staden blev huvudstad för Indien efter att landet blev självständigt 1947, och har sedan dess vuxit till en av världens största metropoler.

Idag är New Delhi en stad med en rik historia och kultur, med många sevärdheter att utforska, inklusive Rashtrapati Bhavan, Qutub Minar och National Museum. Staden är också hem till en blomstrande café- och nattlivsscen, med många fantastiska restauranger, barer och nattklubbar att välja mellan. Så oavsett om du är intresserad av historia, konst, shopping eller bara vill uppleva den indiska livsstilen, är New Delhi en stad som garanterat kommer att ge dig en minnesvärd resa.

Vilka hotell är bra att bo på i New Delhi

New Delhi har en mängd olika hotell att erbjuda för resenärer, med alternativ för alla budgetar och smaker. Här är några förslag på bra hotell att bo på i staden:

 • Taj Mahal Hotel: Ett lyxhotell i hjärtat av New Delhi, med eleganta rum, en utomhuspool och en fantastisk restaurang med utsikt över staden.
 • The Imperial: Ett viktorianskt hotell med en rik historia, som erbjuder lyxiga rum, en inomhuspool och en fin restaurang med lokala och internationella rätter.
 • The Leela Palace: Ett lyxhotell med en stilren design och en utomhuspool, med ett läge nära många av stadens sevärdheter.
 • The Claridges: Ett välkomnande och bekvämt hotell med en bra restaurang och en fin pool, som ligger i närheten av många av stadens sevärdheter.
 • The Park: Ett modernistiskt hotell med en stilren design och en inomhuspool, som erbjuder gästerna

Om du är ute efter ett prisvärt boende som fortfarande erbjuder bra standard och bekvämligheter, kan du titta på några av följande hotell:

 • Hotel Metro Heights: Ett prisvärt hotell med en bra restaurang och en trevlig pool, som ligger nära många av stadens sevärdheter.
 • Hotel Broadway: Ett bekvämt och prisvärt hotell med en bra restaurang och en fin pool, som ligger i närheten av många av stadens sevärdheter.
 • Hotel North Star: Ett prisvärt och bekvämt hotell med en bra restaurang och en fin pool, som ligger nära många av stadens sevärdheter.
 • Hotel The Royal Plaza: Ett prisvärt hotell med en trevlig restaurang och en fin pool, som ligger i närheten av många av stadens sevärdheter.
 • Hotel A-One: Ett prisvärt hotell med en bra restaurang och en fin pool, som ligger i närheten av många av stadens sevärdheter.

5 saker att undvika när man reser till New Delhi

När du reser till New Delhi är det viktigt att känna till och respektera lokala kulturella och etiska normer och förväntningar. Här är fem saker att undvika när du besöker staden:

 1. Undvik att bära kläder som är för uppseendeväckande eller sexuellt förtäckta. I Indien är det viktigt att visa respekt för lokala klädnormer, och att täcka sig upp till axlarna och knäna när man besöker kyrkor, moskéer eller andra heliga platser.
 2. Undvik att störa eller titta in i andra personers hem eller lokaler utan tillåtelse. I Indien är det viktigt att respektera andra personers privatliv och personliga rum, och att inte göra sig till obehagligt.
 3. Undvik att röra eller skriva på religiösa artefakter eller monument. I Indien är det viktigt att visa respekt för lokala religioner och heliga platser, och att inte göra sig skyldig till religiös förolämpning eller förstörelse.
 4. Undvik att fotografera människor utan deras tillåtelse. I Indien är det viktigt att visa respekt för andra personers privatliv och integritet, och att inte göra sig skyldig till olämplig eller obehövlig fotografering.
 5. Undvik att ta med dig förbjudna eller farliga föremål in i landet. I Indien är det viktigt att följa lokala lagar och föreskrifter när det gäller import och export av varor, och att inte ta med sig förbjudna eller farliga föremål in i landet.

10 viktiga tips på resan till New Delhi

Här är tio viktiga tips som kan hjälpa dig att få en så bra resa som möjligt:

 1. Bär luftiga och behagliga kläder. I New Delhi kan temperaturen stiga högt under sommarmånaderna, så det är viktigt att bära luftiga och behagliga kläder som andas och hjälper dig att hålla dig sval.
 2. Skydda dig mot solen. I New Delhi är det viktigt att skydda sig mot solen genom att använda solkräm med hög solskyddsfaktor, bära en mössa eller keps, och undvika att vistas utomhus under de varmaste timmarna på dagen.
 3. Visa respekt för lokala klädnormer. I New Delhi är det viktigt att visa respekt för lokala klädnormer och att täcka sig upp till axlarna och knäna när man besöker kyrkor, moskéer eller andra heliga platser.
 4. Använd alltid handsprit. I New Delhi kan det finnas en hög smittrisk för olika sjukdomar, så det är viktigt att alltid använda handsprit för att skydda sig mot smittor.
 5. Var försiktig med mat och vatten. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med mat och vatten som man äter och dricker, och att undvika mat från obekanta ställen eller som inte har blivit ordentligt tillagad.
 6. Var försiktig med värdekorpen. I New Delhi finns det många bedragare och tjuvar som kan försöka stjäla från turister, så det är viktigt att vara försiktig med värdekorpen och inte bära runt för mycket pengar eller värdefulla föremål.
 7. Var försiktig med försäljare och guider. I New Delhi finns det många försäljare och guider som kan försöka lura turister, så det är viktigt att vara försiktig och inte låta sig luras eller övertalas till att köpa dyra eller ovärderliga varor.
 8. Var försiktig med trafiken. I New Delhi kan trafiken vara mycket tät och livlig, så det är viktigt att vara försiktig när man går över gatan och att följa alla trafikregler.
 9. Var försiktig med alkohol. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med alkohol och att inte dricka för mycket, eftersom det kan öka risken för olyckor och problem.
 10. Var försiktig med vädret. I New Delhi kan vädret vara mycket oberäkneligt, med plötsliga ändringar i temperatur och väderlek. Det är viktigt att vara förberedd på olika väderförhållanden och att ha med sig lämpliga kläder och utrustning för att skydda sig mot sol, regn och kyla.

Den ultimata matguiden i New Delhi

New Delhi är en stad med en rik och varierad matkultur, med många olika restauranger, marknader och gatukök att välja mellan. Här är några viktiga saker att tänka på om du vill uppleva den ultimata matguiden i staden:

 • Prova olika lokala rätter. New Delhi har en mängd olika lokala rätter att erbjuda, som tandoori kyckling, palak paneer och chaat. Var inte rädd för att prova nya och ovanliga smaker, eftersom det är en viktig del av att uppleva den lokala matkulturen.
 • Besök marknader och gatukök. New Delhi är känt för sina myllrande marknader och gatukök, där man kan hitta allt från färska frukter och grönsaker till hemlagad street food. Var inte rädd för att prova på olika saker och pruta på priset, eftersom det är en viktig del av att handla på marknaderna.
 • Var försiktig med mat och vatten. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med mat och vatten som man äter och dricker, eftersom det kan finnas en hög smittrisk för olika sjukdomar. Var noga med att undvika mat från obekanta ställen eller som inte har blivit ordentligt tillagad och att alltid dricka vatten som är förslutet och försäkra dig om att det är säkert att dricka.
 • Leta efter etiskt odlade produkter. New Delhi är en stad med en stark matkultur och en rik historia när det gäller jordbruk och odling, så det är lätt att hitta etiskt odlade produkter som är både goda och hållbara. Leta efter märken som garanterar att produkterna är ekologiskt odlade och fair trade-certifierade, och stöd lokala jordbrukare och producenter.
 • Provsmaka olika sorter av te och kaffe. New Delhi är känt för sina olika sorter av te och kaffe, som är en viktig del av den lokala matkulturen. Prova olika sorter av te, som grönt te, svart te och chai, och olika sorter av kaffe, som stark indisk kaffe och latte med mandelmjölk.
 • Var beredd på starka smaker. New Delhi har en rik matkultur med många olika smaker och aromer, så det är viktigt att vara beredd på starka och intensiva smaker. Var inte rädd för att prova på olika kryddor och smaker, eftersom det är en viktig del av att uppleva den lokala maten.
 • Var beredd på långa måltider. I New Delhi är det vanligt att måltider tar lång tid att avnjutas, med många olika rätter och snacks som serveras under en längre tid. Var inte rädd för att ta det lugnt och njut av måltiden, eftersom det är en viktig del av den lokala matkulturen.
 • Leta efter vegetariska alternativ. New Delhi är en stad med en stark vegetarisk tradition, så det är lätt att hitta vegetariska alternativ på menyn. Leta efter restauranger som erbjuder en mängd olika vegetariska rätter, och var inte rädd för att fråga personalen om hjälp med att välja rätter som passar dina önskemål och behov.
 • Var inte rädd för att prova nya saker. New Delhi är en stad med en rik och varierad matkultur, så det är lätt att hitta nya och spännande rätter att prova. Var inte rädd för att prova nya saker och var inte rädd för att fråga personalen om hjälp med att välja rätter eller matställen. Att vara öppen för nya upplevelser är en viktig del av att uppleva den ultimata matguiden i New Delhi.

Vad ska man akta sig för att äta i New Delhi

I New Delhi finns det många olika saker att äta och dricka, men det är viktigt att vara försiktig och undvika vissa saker för att inte bli sjuk eller få matsmältningsbesvär. Här är några viktiga saker att akta sig för att äta i New Delhi:

 • Mat från obekanta ställen. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med mat från obekanta ställen, eftersom det kan finnas en hög smittrisk för olika sjukdomar. Undvik att äta på ställen som ser osunt eller obehagligt ut, och välj istället restauranger med bra hygien och tillagning.
 • Vatten från okända källor. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med vatten från okända källor, eftersom det kan finnas en hög smittrisk för olika sjukdomar. Drick alltid vatten som är förslutet och försäkra dig om att det är säkert att dricka, och undvik att dricka vatten från okända källor eller ur springor eller fontäner.
 • Mat som inte har blivit ordentligt tillagad. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med mat som inte har blivit ordentligt tillagad, eftersom det kan finnas en hög smittrisk för olika sjukdomar. Var noga med att välja rätter som har blivit tillagade ordentligt och tillagade på rätt temperatur, och undvik råa eller osäkra rätter.
 • Mat som har stått ute i luften. I New Delhi är det viktigt att vara försiktig med mat som har stått ute i luften, eftersom det kan finnas en hög smittrisk för olika sjukdomar. Var noga med att välja rätter som har serverats snabbt och är färska, och undvik mat som har stått ute i luften i längre tid.

Hur reser man enklast till New Delhi från Sverige?

Det finns flera olika sätt att resa till New Delhi från Sverige, beroende på hur snabbt och bekvämt man vill resa och vilken budget man har. Här är några olika alternativ:

 • Flyg. Det snabbaste och enklaste sättet att resa till New Delhi från Sverige är att ta flyg. Det finns många olika flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige till New Delhi, och det tar ungefär 8-9 timmar att flyga mellan länderna.
 • Tåg. Ett annat alternativ är att resa till New Delhi med tåg. Det finns ingen direkt tågförbindelse mellan Sverige och New Delhi, men det går att resa med tåg från Sverige till Tyskland och sedan ta ett flyg från Tyskland till Indien. Det tar ungefär 3-4 dagar att resa med tåg från Sverige till Indien.

Hur tar man sig på enklaste sätt runt i New Delhi?

Det finns flera olika sätt att ta sig runt i New Delhi, beroende på hur snabbt och bekvämt man vill resa och vilken budget man har. Här är några olika alternativ:

 • Taxi. Det enklaste sättet att ta sig runt i New Delhi är att ta taxi. Det finns många olika taxi- och ride-sharing-tjänster i staden, och det är lätt att hitta en taxi när som helst på dagen eller natten. Taxiresor i New Delhi är oftast billiga, men det kan vara svårt att få en prisuppgift i förväg och det är viktigt att vara försiktig med bedrägerier och överpriser.
 • Metro. Ett annat alternativ är att ta metro i New Delhi. Staden har en välutvecklad metronätverk med flera olika linjer och stationer, och det är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig runt i staden. Metroresor i New Delhi är billiga och enkla att betala med kontant eller kreditkort, men det kan vara trångt och bullrigt i metron under rusningstrafik.
 • Buss. Ett tredje alternativ är att ta buss i New Delhi. Staden har ett välutvecklat bussnätverk med många olika linjer och hållplatser, och det är ett billigt och enkelt sätt att ta sig runt i staden. Bussresor i New Delhi är ofta billiga, men det kan vara svårt att hitta rätt buss och hållplats och det kan vara trångt och obekvämt i bussen under rusningstrafik.
 • Cykel. Ett fjärde alternativ är att cykla i New Delhi. Staden har många olika cykelleder och gator där man kan cykla, och det är ett hälsosamt och miljövänligt sätt att ta sig runt i staden. Cykling i New Delhi är billigt och enkelt, men det kan vara farligt på grund av mycket trafik och luftföroreningar. Det är viktigt att vara försiktig och använda hjälm och annan skyddsutrustning när man cyklar i staden.

Hur är klimatet i New Delhi?

Klimatet i New Delhi är varmt och fuktigt under större delen av året, med mycket värme och nederbörd. Här är några viktiga saker att veta om klimatet i New Delhi:

 • Temperaturer. Temperaturen i New Delhi varierar mycket under året, med kalla och torra vintrar och varma och fuktiga somrar. Temperaturen under vintern ligger oftast mellan 10-20 grader Celsius, medan temperaturen under sommaren kan stiga till 40-50 grader Celsius.
 • Nederbörd. Nederbörden i New Delhi är hög under större delen av året, med mycket regn och åska under sommaren och mindre regn under vintern. Regnperioden i New Delhi brukar vara mellan juni och september, medan vintern är relativt torr.
 • Luftföroreningar. Luftföroreningarna i New Delhi är höga under större delen av året, med mycket partiklar och gaser i luften som kan vara skadliga för hälsan. Luftföroreningarna är oftast som högst under vintern, när kall och stillastående luft gör att föroreningarna blir kvar i luften längre.
 • Säsonger. New Delhi har tre huvudsakliga säsonger: vinter, vår och sommar. Vintern i New Delhi är kall och torr, med temperaturer som ligger mellan 10-20 grader Celsius. Våren i New Delhi är varm och fuktig, med temperaturer som stiger till 30-40 grader Celsius. Sommaren i New Delhi är varm och fuktig, med temperaturer som kan stiga till 40-50 grader Celsius och mycket regn och åska. Vädret i New Delhi kan vara svårt att förutse, så det är viktigt att vara förberedd på olika väderförhållanden under resan.

Några tips på nattlivet i New Delhi

New Delhi är en stad med ett rikt och livligt nattliv, med många olika barer, klubbar och andra nöjen att välja mellan. Här är några tips på vad man kan göra när man är ute på nattklubbar och barer i New Delhi:

 • Leta efter olika typer av barer och klubbar. New Delhi har många olika typer av barer och klubbar att välja mellan, så det är lätt att hitta en plats som passar ens smak och stil. Välj mellan trendiga cocktailbarer, livliga dansklubbar, avslappnade lounger och mycket mer.
 • Var beredd på en sent nattliv. Nattklubbar och barer i New Delhi har ofta öppet sent, och det är vanligt att stängningstiden är vid 2-3 på morgonen. Var beredd på att stanna uppe länge och njut av musik, dans och sällskap under en lång kväll.
 • Var försiktig med alkohol. Alkohol är lätt tillgängligt i New Delhi, men det är viktigt att vara försiktig med hur mycket man dricker. Var noga med att dricka med måtta och undvik att bli för full, eftersom det kan vara farligt i en stor stad som New Delhi.
 • Barer och klubbar. New Delhi har ett brett utbud av barer och klubbar att välja mellan, så det är lätt att hitta en plats som passar ens smak och stil. Välj mellan trendiga cocktailbarer, livliga dansklubbar, avslappnade lounger och mycket mer. Några rekommenderade ställen är Leopold’s Cafe, Privee och Raasta.
 • Livemusik och underhållning. New Delhi har också många olika ställen där man kan se livemusik och andra typer av underhållning, så det är lätt att hitta något som passar ens intressen. Välj mellan rockklubbar, jazzbarer, komediklubbar och mycket mer. Några rekommenderade ställen är Hard Rock Cafe, Blue Frog och The Piano Man Jazz Club.

Några tips på en kulturupplevelse i New Delhi

New Delhi är en stad med rik historia och kultur, med många olika saker att se och göra för den som är intresserad av historia och konst. Här är några tips på en kulturupplevelse i New Delhi, med förslag på museer, monument och andra sevärdheter:

 • Indiska parlamentsbyggnaden. Indiska parlamentsbyggnaden i New Delhi är en viktig symbol för landets demokrati och politik, och det är ett måste att se för den som är intresserad av historia och politik. Byggnaden har en imponerande arkitektur, med många detaljer och ornament som speglar landets kultur och historia.
 • Qutub Minar. Qutub Minar i New Delhi är en imponerande minaret som byggdes på 1200-talet, och som är ett av landets mest kända monument. Minaret är 73 meter högt och har en unik konstruktion, med en spiraltrappa som går upp till en plattform där man kan se ut över staden.
 • Gandhi Smriti. Gandhi Smriti i New Delhi är ett museum och ett minnesmärke för Mahatma Gandhi, en av landets största frihetshjältar. Museet har en stor samling av föremål och dokument som berättar om Gandhi och hans liv, med fokus på hans kamp för frihet, jämlikhet och rättvisa.
 • Red Fort. Red Fort i New Delhi är en imponerande fästning som byggdes på 1600-talet, och som är ett av landets mest kända monument. Fästningen har en vacker arkitektur, med många detaljer och ornament som speglar landets kultur och historia. Inuti fästningen finns också många olika museer och utställningar, där man kan se föremål och dokument som berättar om Indiens historia och kultur.
 • Lodi Gardens. Lodi Gardens i New Delhi är en vacker och lugn park som är perfekt för den som vill koppla av och njuta av naturen. Parken har vacker grönska, vackra trädgårdar och många olika sorters växter och blommor, och det är ett perfekt ställe att promenera, meditera eller bara njuta av stillheten. Parken har också många historiska monument och gravar, som berättar om landets kultur och historia.
 • Indira Gandhi National Centre for the Arts. Indira Gandhi National Centre for the Arts i New Delhi är ett museum och en kulturcentrum som erbjuder en mängd olika kulturaktiviteter och evenemang. Centret har en stor samling av konstverk, föremål och dokument som speglar landets kultur och historia, och det erbjuder också olika utställningar, föreställningar, konserter och andra evenemang.
 • National Museum. National Museum i New Delhi är ett av landets största museer, med en stor samling av föremål och dokument som berättar om landets kultur och historia. Museet har en mängd olika utställningar, med fokus på olika perioder och aspekter av Indiens historia, konst och kultur. Här kan man se föremål och dokument som speglar landets rika historia och kultur, från forntiden till nutiden.

Som du kan se finns det många olika saker att göra och se i New Delhi för den som är intresserad av kultur och historia. Oavsett om du vill besöka museer, monument, trädgårdar eller andra sevärdheter, så finns det många olika alternativ att välja mellan i New Delhi.

Cafékulturen i New Delhi och lite tips

New Delhi är en stad med en rik cafékultur, med många olika ställen där man kan njuta av god mat, dryck och sällskap. Här är lite tips på caféer i New Delhi, med förslag på olika typer av caféer och vad man kan göra på dem:

 • Trendiga caféer. New Delhi har många trendiga caféer som erbjuder en unik och avslappnad atmosfär, med fokus på god mat, dryck och service. Välj mellan caféer som erbjuder specialkaffedrycker, olika typer av te, bakverk och mycket mer. Några rekommenderade ställen är Blue Tokai Coffee Roasters, The Hudson Café och Coffee Culture.
 • Vintage och antika caféer. New Delhi har också många vintage och antika caféer som erbjuder en unik och gammaldags atmosfär, med fokus på gamla möbler, konst och kultur. Välj mellan caféer som erbjuder god mat, dryck och service i en gammaldags omgivning, och som har en stor samling av gamla föremål och dokument. Några rekommenderade ställen är Kaffa Cerrado, Café Lota och Café Turtle.
 • Naturliga och hållbara caféer. New Delhi har också många naturliga och hållbara caféer som erbjuder en unik och avslappnad atmosfär, med fokus på hälsa, miljö och hållbarhet. Välj mellan caféer som erbjuder god mat, dryck och service med fokus på ekologiska, naturliga och hållbara råvaror, och som har en respektfull och hållbar inställning till miljön. Några rekommenderade ställen är Kafe Mocha, Good Earth och Soho Café.

Hur undviker man de värsta föroreningarna i New Delhi?

Föroreningar är ett allvarligt problem i New Delhi, och det kan vara svårt att undvika de värsta föroreningarna om man reser dit. Här är några tips på hur man kan undvika de värsta föroreningarna i New Delhi:

 • Välj en säsong då föroreningarna är låga. New Delhi har stora variationer i föroreningarna under olika årstider, med låga föroreningar under våren och höga föroreningar under vintern. För att undvika de värsta föroreningarna bör man resa dit under en säsong då föroreningarna är låga, så som våren eller sommaren.
 • Välj en boendelösning med bra luftkvalitet. New Delhi har många olika boenden att välja mellan, men det är viktigt att välja en lösning med bra luftkvalitet om man vill undvika de värsta föroreningarna. Välj en lägenhet, ett hotell eller annat boende med luftrenare och andra tekniker som kan förbättra luftkvaliteten.
 • Välj en rutt som undviker de mest förorenade områdena. New Delhi har många olika områden och rutter att välja mellan, men det är viktigt att välja en rutt som undviker de mest förorenade områdena om man vill undvika de värsta föroreningarna. Välj en rutt som går genom gröna områden och som undviker stora motorvägar och industriområden, så att man kan undvika de värsta föroreningarna.
 • Använd skyddsutrustning för att skydda sig mot föroreningarna. New Delhi har många olika sorters skyddsutrustning som man kan använda för att skydda sig mot föroreningarna, så som ansiktsmasker, luftrenare och andra tekniker. Var försiktig med att använda skyddsutrustningen, och se till att den är av god kvalitet och är lämplig för att skydda mot föroreningarna i New Delhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *