Allt om Hyderabad, Indien → En ULTIMAT reseguide (2022)

Bild på Hyderabad, Indien

Hyderabad förklarat

Hyderabad är en stor stad i södra Indien som är känd för sin historia, kultur och kulinariska scen. Staden har varit en viktig handelsplats i över 400 år, och det syns i stadens arkitektur och kultur. I Hyderabad kan du besöka vackra palats och moskéer, se på historiska monument och museer, och prova på lokala rätter och drycker. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, mat eller natur, så finns det mycket att uppleva i Hyderabad. I denna reseguiden kommer vi att presentera några av stadens mest populära sevärdheter och aktiviteter, samt ge tips om hur man enklast tar sig runt i staden och var man kan äta och dricka. Följ med oss på en resa genom Hyderabad och upptäck allt den här spännande staden har att erbjuda.

Vad kan man se och göra i Hyderabad?

Hyderabad är en stor stad med många olika saker att se och göra. Här är några förslag på aktiviteter du kan prova på när du besöker staden:

 1. Besök Charminar, en vacker byggnad som är en av de mest ikoniska sevärdheterna i Hyderabad. Byggnaden är byggd i islamisk stil och har fyra minareter.
 2. Gå på en guidad tur på Golconda Fort, en imponerande byggnad som byggdes på 1100-talet och som erbjuder en fantastisk utsikt över staden.
 3. Besök Salar Jung Museum, en av Indiens största privata samlingar av konst och historiska föremål.
 4. Ta en tur till Birla Mandir, en vacker hinduisk tempel som är byggd i vit marmor.
 5. Gå på en guidad tur på Hussain Sagar, en stor sjö som ligger mitt i staden
 6. Besök Qutb Shahi Tombs, en grupp gravplatser som är byggda i persisk stil och som är en viktig del av stadens historia.
 7. Gå på en guidad tur på Ramoji Film City, en stor filmstudio som erbjuder en unik inblick i indisk filmproduktion.
 8. Besök Nehru Zoological Park, en stor djurpark som har en mängd olika djurarter, inklusive elefanter, tigrar och aporna.
 9. Ta en tur till Chilkur Balaji Temple, en vacker hinduisk tempel som är känd för sin unika arkitektur och sin betydelse för lokalbefolkningen.
 10. Gå på en guidad tur på Taramati Baradari, en vacker byggnad som är byggd i persisk stil och som erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Historien om Hyderabad

Hyderabad är en stad med en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till 400-talet. Staden grundades av Qutb Shahi dynastin som en handelsplats för juveler och siden. Under de följande århundradena utvecklades Hyderabad till en viktig administrativ och kulturell huvudstad, och staden växte i storlek och rikedom. På 1700-talet kom staden under kontroll av Asaf Jah dynastin, som byggde många av de sevärdheter som fortfarande finns i staden idag, såsom Charminar och Golconda Fort.

I början av 1900-talet kom Hyderabad under brittisk kontroll, och staden blev en del av det brittiska riket i Indien. Efter Indiens självständighet 1947 blev Hyderabad en del av den nya indiska staten, och staden har sedan dess fortsatt att växa och utvecklas. Idag är Hyderabad en stor metropol med en rik historia, kultur och ekonomi. Staden är känd för sin historiska arkitektur, sina vackra trädgårdar och sitt livliga nattliv, och lockar många besökare från hela världen.

Vilka hotell är bra att bo på i Hyderabad?

Staden har ett brett utbud av hotell för alla smaker och budgetar, så det finns säkert ett hotell som passar dina önskemål och intressen. Här är några exempel på hotell i Hyderabad:

 1. Taj Falaknuma Palace är ett vackert palatshotell som erbjuder en unik och lyxig upplevelse i Hyderabad.
 2. The Park Hotel är ett modern och bekvämt hotell med en central belägenhet i staden.
 3. The Golkonda Hotel är ett vackert hotell som erbjuder en unik kombination av historia och modernitet.
 4. Vivanta by Taj Begumpet är ett lyxigt hotell med en vacker utsikt över staden.
 5. The Westin Hyderabad Mindspace är ett bekvämt hotell med en central belägenhet och en bred utbud av bekvämligheter.

5 saker att undvika när man reser till Hyderabad

Det finns en hel del saker som man bör undvika när man reser till Hyderabad, Indien. Här är några tips:

 1. Undvik att resa till områden som är kända för att vara farliga eller ostämda, såsom slumområden och vissa delar av stadens periferi.
 2. Var försiktig med vad du äter och dricker, och försök att hålla dig till hygieniska matställen. Indisk mat kan vara mycket stark och kryddig, så det kan vara en bra idé att fråga om matsedeln och försöka hitta något som passar din smak.
 3. Undvik att resa ensam på natten, eftersom det kan vara farligt i vissa områden. Använd istället taxi eller andra former av offentligt transport.
 4. Var försiktig med dina värdesaker, såsom kontanter, kreditkort och andra viktiga dokument. Försök att hålla dem på en säker plats och undvik att visa upp dem offentligt.
 5. Var också försiktig med att ta bilder på människor utan deras tillstånd, eftersom det kan uppfattas som olämpligt i vissa kulturer. Fråga alltid först och respektera deras önskemål om du inte får ta bilder.

10 viktiga tips på resan till Hyderabad

Här är tio viktiga tips för att få en bra resa till Hyderabad, Indien:

 1. Var försiktig med vad du äter och dricker, och försök att hålla dig till hygieniska matställen. Indisk mat kan vara mycket stark och kryddig, så det kan vara en bra idé att fråga om matsedeln och försöka hitta något som passar din smak.
 2. Var försiktig med dina värdesaker, såsom kontanter, kreditkort och andra viktiga dokument. Försök att hålla dem på en säker plats och undvik att visa upp dem offentligt.
 3. Var försiktig med att ta bilder på människor utan deras tillstånd, eftersom det kan uppfattas som olämpligt i vissa kulturer. Fråga alltid först och respektera deras önskemål om du inte får ta bilder.
 4. Var också försiktig med att resa ensam på natten, eftersom det kan vara farligt i vissa områden. Använd istället taxi eller andra former av offentligt transport.
 5. Var beredd på att det kan bli mycket varmt och fuktigt under sommaren, så se till att packa lämpliga kläder och solskydd.
 6. Var också förberedd på att det kan bli mycket bullrigt och trafikerat i staden, så se till att ha med dig öronproppar om du är känslig för ljud.
 7. Var respektfull och försiktig när det gäller den lokala kulturen och sederna. Försök att följa de lokala normerna och undvik att göra något som kan uppfattas som respektlöst eller kränkande.
 8. Var inte rädd för att prata med människor och be om råd eller hjälp. Många av de lokala invånarna är vänliga och vill gärna hjälpa till.
 9. Ta med dig myggmedel och andra förebyggande åtgärder mot myggor och andra insekter, eftersom det finns många myggor i Hyderabad.
 10. Var beredd på att det kan ta lite tid att vänja sig vid den lokala kulturen och livsstilen i Hyderabad, så ha tålamod och var inte rädd för att prova på nya saker.

Matguiden i Hyderabad

Hyderabad, Indien är känt för sin rika och varierande matkultur, med influenser från många olika delar av landet. Här är några tips för att hitta bra mat i staden:

 1. Prova på den lokala specialiteten “biryani”, som är en gryta av ris och kött eller grönsaker, kryddad med en mängd olika kryddor och smaker.
 2. Besök ett av de många street food-ställena i staden för att få en smak av den lokala atmosfären och prova på olika läckerheter som t.ex. kebab, pakora och samosa.
 3. Leta efter restauranger som serverar autentisk indisk mat, och fråga personalen om råd och tips om vilka rätter som är populära och bra.
 4. Var försiktig med vad du äter och dricker, och försök att hålla dig till hygieniska matställen. Indisk mat kan vara mycket stark och kryddig, så det kan vara en bra idé att fråga om matsedeln och försöka hitta något som passar din smak.
 5. Om du är vegetarian eller har allergier eller andra speciella kostbehov, se till att informera om detta på restaurangen så att de kan förbereda rätterna på ett lämpligt sätt.

Vad ska man akta sig för att äta i Hyderabad?

Välj restauranger med bra hygien och renlighet.

Välj färska och väl tillagade rätter.

Välj rätter som är varma när de serveras.

Drick bara vatten som är säkert att dricka, till exempel flaska.

Var försiktig med råa eller obehandlade livsmedel, särskilt om du inte är van vid dem.

Var försiktig med att äta på gatan, eftersom det kan finnas en högre risk för matförgiftning.

Hur reser man enklast till Hyderabad från Sverige?

Om du vill resa från Sverige till Hyderabad finns det olika sätt att göra det, beroende på din budget och dina preferenser. Ett enkelt sätt är att flyga, vilket är det vanligaste sättet att resa mellan långa avstånd. Du kan ta en direktflyg från Stockholm till Hyderabad, eller du kan ta ett mellanlandning och byta flyg i en annan stad, till exempel Frankfurt eller Dubai.

Hur tar man sig på enklaste sätt runt i Hyderabad?

Det finns olika sätt att ta sig runt i Hyderabad, beroende på dina preferenser och hur mycket tid du har tillgång till. Ett enkelt sätt att ta sig runt i staden är att använda sig av stadens kollektivtrafik, som består av bussar, tåg och pendeltåg. Dessa förbindelser är billiga och täcker de flesta delar av staden, men de kan vara trånga och överbelagda under rusningstid. Ett annat sätt att ta sig runt i Hyderabad är att använda sig av taxi, vilket är en bekväm och flexibel lösning, men som kan vara dyrare än kollektivtrafiken. Det finns många olika taxiappar som du kan använda för att beställa en taxi i Hyderabad, inklusive Uber, Ola, Meru och Drivezy. Dessa appar är lätta att använda och gör det enkelt att beställa en taxi med bara några få knapptryckningar. Du kan ladda ner appen, registrera dig med dina personuppgifter och sedan beställa en taxi när du behöver det. När din taxi är på väg kan du också följa den på appen, så att du vet när den kommer fram.

Hur är klimatet i Hyderabad?

Hyderabad är beläget i södra Indien, och har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt. Staden har en monsunperiod från juni till september, då det regnar mycket, medan resten av året är torrt och varmt. Genomsnittstemperaturen i Hyderabad är mellan 27 och 35 grader Celsius, men temperaturen kan stiga till över 40 grader under sommarmånaderna. Nattemperaturen sjunker normalt inte under 20 grader, så det är varmt även på natten. Allmänt sett är det varmt och fuktigt i Hyderabad under större delen av året, så det är viktigt att packa lämpliga kläder och dricka mycket vatten om du ska besöka staden.

Några tips på en kulturupplevelse i Hyderabad

Hyderabad är en stad med en rik kultur och historia, så det finns många olika kulturupplevelser att njuta av om du besöker staden. Här är några tips på saker du kan göra för att få en kulturupplevelse i Hyderabad:

 • Besök Charminar, en berömd byggnad i stadens centrum som är känd för sin unika arkitektur och historia.
 • Gå på en rundtur i Golconda-borgen, en imponerande fästning som en gång var huvudstaden i det medeltida Golconda-sultanatet.
 • Besök Salar Jung-museet, ett viktigt museum som har en imponerande samling av konstverk, antikviteter och historiska föremål från Indien och andra delar av världen.
 • Besök Chowmahalla Palace, en imponerande palatskomplex som var hem för de tidigare regenterna av Hyderabad.
 • Gå på en matlagningstur eller prova lokala rätter för att lära dig om den rika matkulturen i Hyderabad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *