Allt om Bangalore, Indien → En ULTIMAT reseguide (2022)

Bild på ett hus i Bangalore

Vad är Bangalore?

Bangalore, även känd som Bengaluru, är huvudstaden i den indiska delstaten Karnataka. Staden är känd för sina parker, templen och nattlivet, liksom för sina högteknologiska industrier och livliga marknader. Bangalore ligger i södra delen av Indien och är känt för sitt behagliga klimat och kosmopolitiska atmosfär. Staden är hem för en mångsidig befolkning och har en rik kulturarv. Staden är också en stor hubb för utbildning, forskning och innovation, med många prestigefyllda universitet och forskningsinstitut. Överlag är Bangalore en livlig och dynamisk stad som erbjuder en mängd olika möjligheter och upplevelser för sina invånare och besökare.

Vad kan man se och göra i Bangalore?

Bangalore är en stor stad i södra Indien och det finns många saker att se och göra där. Här är några förslag på aktiviteter:

 • Besök Vidhana Soudha, som är parlamentsbyggnaden i Bangalore. Denna imponerande byggnad är känd för sin arkitektur och det finns regelbundna visningar för turister.
 • Ta en tur till Cubbon Park, som är en vacker grönområde mitt i staden. Här kan du promenera runt och njuta av naturen, och det finns också en zoo och en barnlekplats i parken.
 • Besök Bull Temple, som är en viktig kulturplats i Bangalore. Templet är hem för en stor staty av Nandi, en hjort som är en av de mest vördade gudomarna i hinduismen.
 • Ta en tur till Tipu Sultan’s Summer Palace, som är en vacker byggnad från 1700-talet. Palatset är känt för sin arkitektur och de vackra trädetaljerna som dekorerar byggnaden.
 • Om du är intresserad av vetenskap och teknik kan du besöka Visvesvaraya Industrial and Technological Museum, som är ett museum som visar upp olika industriella och tekniska innovationer från Indien och världen.
 • Om du vill shoppa kan du besöka Commercial Street, som är en populär gata med många affärer och marknader där du kan hitta allt från kläder och skor till mat och souvenirer.

Historian om Bangalore

Bangalore har en lång historia som går tillbaka till 500-talet f.Kr. Då var staden hem för folk från Kuru och Pandavas, två klaner som figurerar i indisk mytologi. Under medeltiden var Bangalore en viktig handelsstad och en del av Hoysala-riket. På 1400-talet tog Vijayanagara-riket kontroll över staden och byggde en fästning och flera tempel. På 1600-talet blev Bangalore en del av Mysore-riket och en central plats för handel och kultur.

I början av 1900-talet blev Bangalore en viktig plats för Brittiska Indien, med många regeringskontor och försvarsanläggningar. Staden växte snabbt under denna period och blev känd för sin livliga kultur och sin blomstrande handel. Efter Indiens självständighet 1947 fortsatte Bangalore att växa och utvecklas, och idag är det en av Indiens mest viktiga städer med en ledande roll inom teknik- och informationsindustrin.

Vilka hotell är bra att bo på i Bangalore?

Det finns många olika ställen att bo på i Bangalore, beroende på vilka krav och preferenser man har. Staden erbjuder allt från billiga hostels och pensionat till lyxiga hotell och lägenheter. Några områden som är populära bland besökare är MG Road, Indiranagar och Koramangala, som alla har ett brett utbud av boendealternativ och är lättillgängliga med offentlig transport. Andra områden att överväga är Jayanagar, Yelahanka och Whitefield, som också har många bra boendealternativ.

5 saker att undvika när man reser till Bangalore

Undvik att resa ensam på natten, särskilt i okända områden. Det är alltid bättre att resa i grupp eller använda en taxi eller annan form av offentlig transport när man är ute och rör sig på kvällen.

Var försiktig med att äta street food från okända ställen. Det finns många bra matställen i Bangalore, men det är bäst att undvika att äta street food från ställen där hygienen inte verkar vara den bästa.

Undvik att dricka vatten från kranen. Vattnet i Bangalore är inte alltid säkert att dricka, så det är bäst att köpa vatten på flaska eller dricka vatten som har kokats.

Var försiktig med att växla pengar. Det är bäst att växla pengar på en bank eller en auktoriserad växlingsbyrå för att undvika att bli lurad.

Var försiktig med att överföra pengar eller ge ut personliga uppgifter till okända personer. Bangalore är en stor stad och det finns många bedragare som försöker lura folk på pengar eller andra värdefulla saker. Så var alltid försiktig när du reser och lämna aldrig ut personliga uppgifter till okända personer.

10 viktiga tips på resan till Bangalore

Här är några viktiga tips att tänka på när man reser till Bangalore:

 1. Boka ditt boende i förväg. Det finns många bra boendealternativ i Bangalore, men det är bäst att boka innan du reser för att säkerställa att du har en plats att bo på när du kommer fram.
 2. Kontrollera reserestriktioner och reseförsäkring. Innan du reser är det viktigt att kontrollera om det finns några reserestriktioner eller andra förhållanden som kan påverka din resa. Det är också bra att ha en giltig reseförsäkring för att skydda dig mot oväntade händelser.
 3. Ta med rätt kläder. Bangalore har ett tropiskt klimat med höga temperaturer och hög luftfuktighet. Så ta med lätta och andningsbara kläder och en regnjacka eller paraply om du reser under regnperioden.
 4. Var försiktig med maten. Det finns många bra matställen i Bangalore, men det är bäst att undvika att äta street food från ställen där hygienen inte verkar vara den bästa. Var också försiktig med att dricka vatten från kranen.
 5. Lär dig några grundläggande hindi eller kannada. Trots att många människor i Bangalore kan prata engelska är det alltid bra att kunna några grundläggande fraser på det lokala språket för att göra det lättare att kommunicera med lokalbefolkningen.
 6. Var försiktig med växling av pengar. Det är bäst att växla pengar på en bank eller en auktoriserad växlingsbyrå för att undvika att bli lurad.
 7. Använd offentlig transport. Bangalore har ett bra system med offentlig transport, inklusive bussar, tunnelbanor och taxibilar. Det är ett bra sätt att ta sig runt staden på ett prisvärt och miljövänligt sätt.
 8. Var försiktig med personliga uppgifter. Var alltid försiktig med att överföra pengar eller ge ut personliga uppgifter till okända personer. Det finns många bedragare i Bangalore som försöker lura folk på pengar eller andra värdefulla saker.
 9. Respektera lokala traditioner och kulturer. Bangalore är en stad med en rik kulturarv och det är viktigt att respektera lokala traditioner och kulturer när man reser hit. Det är till exempel bra att ha i åtanke att många indiska kvinnor bär traditionella kläder och det är inte ovanligt att man tar av sig skorna innan man går in i många offentliga byggnader. Det är också viktigt att respektera lokala sedvänjor när det gäller måltider, matvanor och sätt att hälsa på varandra.
 10. Njut av upplevelsen. Bangalore är en fantastisk stad med många intressanta saker att se och göra. Så njut av din resa och upplev allt som staden har att erbjuda.

Hur reser man enklast till Bangalore från Sverige?

Det finns många olika sätt att resa till Bangalore från Sverige, och det bästa alternativet beror på din personliga situation och dina önskemål. En vanlig väg är att flyga till Bangalore, vilket normalt tar ungefär 10 timmar från Stockholm. Det finns flera olika flygbolag som erbjuder direktflyg mellan Stockholm och Bangalore, såsom KLM, Air India och Lufthansa. Du kan också välja att flyga till en annan stad i Indien, till exempel Delhi eller Mumbai, och sedan ta en inrikesflyg till Bangalore.

Hur tar man sig på enklaste sätt runt i Bangalore?

Det finns många olika sätt att ta sig runt i Bangalore, beroende på vart du vill åka och hur snabbt du vill komma dit. Staden har en välutvecklad kollektivtrafik, inklusive bussar, tåg och tunnelbana. Dessa alternativ är billigt och tillgängligt, men det kan vara svårt att hitta rätt vid första försöket om man inte är bekant med systemet. Det finns det flera olika alternativ för kollektivtrafik i Bangalore, såsom bussar, tåg och tunnelbana. Dessa alternativ är billiga och tillgängliga, men det kan vara svårt att hitta rätt vid första försöket om man inte är bekant med systemet. Det finns också möjlighet att ta en taxi eller en riksha för att ta sig runt i staden. Dessa alternativ kan vara lite dyrare än kollektivtrafiken, men de är ofta enklare att använda för de som inte är bekanta med staden. Det är också möjligt att hyra en bil, men det kan vara svårt att köra själv i Bangalore på grund av den mycket täta trafiken.

Hur är klimatet i Bangalore?

Bangalore har ett tropiskt klimat med varma och fuktiga sommarmånader och kyligare, torrare vintermånader. Sommaren är normalt mycket varm och fuktig, med temperaturer som kan nå upp till 40 grader Celsius. Vintrarna är lite kyligare, med temperaturer mellan 20 och 25 grader Celsius. Det regnar mycket i Bangalore, med monsunregn som vanligtvis faller mellan juni och september. Om du planerar att resa till Bangalore bör du vara beredd på en varm och fuktig klimat, och packa lämpliga kläder och skydd mot regn.

Några tips på en kulturupplevelse i Bangalore

Bangalore är en stor stad med en rik och varierad kultur, så det finns många olika sätt att uppleva stadens kultur. Här är några förslag på saker du kan göra för att uppleva Bangalore på ett kulturellt sätt:

 1. Besök Vidhana Soudha, den imponerande parlamentsbyggnaden i Bangalore som är byggd i grekisk-romersk stil.
 2. Gå på en guidad tur på Lal Bagh Botanical Gardens, en vacker trädgård med över 1000 arter av träd och blommor.
 3. Ta en tur till Bull Temple, en av Bangalores mest kända sevärdheter, där du kan se en enorm granitstaty av en tjur.
 4. Besök ISKCON Temple, en av Bangalores mest välkända hinduiska tempel.
 5. Gå på en guidad tur på Tipu Sultans Palace, en vacker byggnad som är byggd i maurisk stil och är en av Bangalores mest populära turistattraktioner.
 6. Gå på en guidad tur på Cubbon Park, en stor och vacker park som ligger i hjärtat av Bangalore.
 7. Besök Government Museum, som har en stor samling av historiska föremål och konstverk från olika delar av Indien.
 8. Gå på en guidad tur på Bangalore Palace, en imponerande byggnad som byggdes av maharadjans av Mysore på 1800-talet.
 9. Besök Bangalore Fort, en historisk byggnad som byggdes av Tipu Sultan på 1700-talet och som nu fungerar som en museum.
 10. Besök Chitrakala Parishath, en stor konstinstitution som erbjuder en mängd olika konstutställningar, workshop och evenemang.

Matkultur och dryck i Bangalore

Bangalore är en stor stad med en rik och varierad matkultur, så det finns många olika ställen att äta och dricka på. Staden erbjuder en mängd olika restauranger som serverar både lokala och internationella rätter. Det finns också många olika barer och kaféer där du kan prova på stadens lokala öl och andra drycker.

 1. Besök Chikmagalur Coffee House för att prova på några av de bästa kaffet i staden.
 2. Gå till The Fatty Bao för en unik upplevelse av japansk-kinesisk fusionmat.
 3. Ta en tur till The Black Rabbit för en fantastisk upplevelse av indisk-britisk fusionmat.
 4. Besök The Immigrant Gastro Bar för en unik upplevelse av indisk-amerikansk fusionmat.
 5. Gå till Toit Brewery för att prova på några av de bästa lokala ölen i Bangalore.
 6. Besök Saffron at The St. Mark’s Hotel för en exklusiv upplevelse av indisk mat med en modern twist.
 7. Gå till The Karavalli för att prova på några av de bästa kusträtterna i Bangalore.
 8. Ta en tur till Myra’s The Grill för en unik upplevelse av grillspett och andra grillrätter.
 9. Besök The Potbelly Rooftop Cafe för en fantastisk utsikt och en unik meny med lokala och internationella rätter.
 10. Gå till The Open Box för en unik upplevelse av indiska street food-rätter.

Lokala och etiska normer och förväntningar i Bangalore

Lokala och etiska normer och förväntningar kan variera kraftigt mellan olika platser och kulturer. I Bangalore, liksom i resten av Indien, finns det viktiga normer och förväntningar som du bör vara medveten om när du besöker staden. Här är några saker att tänka på:

 1. Indien är en konservativ kultur, så det är viktigt att visa respekt för lokala normer och traditioner.
 2. Det är vanligt att ta av sig skorna innan man går in i en byggnad, så var beredd på att göra detta när du besöker olika platser i Bangalore.
 3. Det är viktigt att ha respekt för religiösa platser och traditioner i Indien. Om du besöker en religiös plats, se till att följa lokala normer och förväntningar, såsom att ta av sig skorna och att klä sig lämpligt.
 4. Indien har en strikt syn på droger och alkohol, så det är viktigt att följa lokala lagar och förordningar när det gäller dessa saker.
 5. Indien har en stark familjekultur, så det är viktigt att visa respekt för familjer och äldre människor.

Det är alltid viktigt att vara medveten om lokala normer och förväntningar när man reser till en ny plats, och att visa respekt för lokala kulturer och traditioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *